אולמרט תופס צד במתקפה על ביבי: “טראמפ פאתטי, זה מטורף”

על רקע שיחות הגרעין המתנהלות בווינה - אמר ראש הממשלה לשעבר: "היציאה האמריקאית מהסכם הגרעין הייתה טעות אסטרטגית קשה, שתוביל את איראן לפצצה גרעינית" • "הראיון של טראמפ הוא דוגמה חיה לבן אדם שהכל אצלו אישי"
אריה ריבקינד
ט' טבת התשפ"ב / 13.12.2021 17:36

חיזוק מפתיע לראש הממשלה לשעבר נתניהו מגיע היום (שני) דווקא מצד לא אחר מאשר ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט.

בדרים שנשאט אולמרט בוועידת הדיאלוג הבינלאומי למנהיגות אסטרטגית בין ישראל, אוסטרליה ובריטניה – הוא התייחס לסערה בעקבות הקלטות נשיא ארה”ב לשעבר, דונלד טראמפ, בהן הוא נשמע תוקף את יו”ר האופוזיציה בנימין נתניהו, על רקע הברכה המצולמת ששיגר  לנשיא ארה”ב הנבחר ביידן, לרגל ניצחונו בבחירות באמריקה.

ראש הממשלה לשעבר אולמרט הגן על נתניהו, ותקף את טראמפ: “הוא אדם פאתטי”.

על רקע שיחות הגרעין המתקיימות היום בווינה, הביע אולמרט התנגדות ליציאה של נשיא ארה”ב לשעבר טארמפ, בעידוד נתניהו, מהסכם הגרעין: ״היציאה האמריקאית מהסכם הגרעין הייתה טעות אסטרטגית קשה, שתוביל את איראן לפצצה גרעינית״.

אולמרט: כ”ולם מכירים את דעתי על נתניהו. אני לא מחבב אותו, לא מעריך אותו, לא סומך עליו או מאמין ביושרה שלו. אבל הראיון של טראמפ הוא דוגמה חיה לבן אדם שהכל אצלו אישי. הכל נשפט על פי האינטרס האישי שלו. נתניהו ביצע את המצופה ממנו כראש ממשלת ישראל, ובירך את נשיא ארה”ב הנבחר. הוא אפילו התמהה ואיחר בשיגור הברכה לביידן על הניצחון בבחירות. הוא חיכה עד שזה כבר הפך להיות מביך שמדינת ישראל, בעלת הברית והחברה הקרובה של אמריקה, לא מברכת את נשיא ארה”ב הנבחר. טרמאפ אמר שהעובדה שביבי בירך את ביידן היא בגידה ביחסים בין ישראל לאמריקה, זה מטורף ובלתי נתפס, הוא אדם פאתטי”.

ועידת הדיאלוג הבינלאומי למנהיגות אסטרטגית בין ישראל, אוסטרליה ובריטניה שנפתחה היום, היא יוזמה של הפילנתרופ היהודי ואיש העסקים אלברט דדון. בוועידה  משתתפים בכירי ממשל, ראשי ממשלות ומנהיגים.

את המושב הראשון בכנס פתח ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, לצד ראש ממשלת אוסטרליה לשעבר, טוני אבוט.

אלברט דדון, מייסד ועידת הדיאלוג הבינלאומי למנהיגות אסטרטגית: “הועידה שמתקיימת היום זו הפעם ה-13, בהשתתפות בכירי ממשל, חברי פרלמנט, חוקרים ואנשי עסקים בכירים – מחזקת את משולש המדינות האסטרטגי – ישראל, אוסטרליה ובריטניה, ומקמדת את היחסים האיתנים בין מדינות אלו, שהן סמל לדמוקרטיות תוססות וחזקות. הפורומים השונים מאפשרים למקבלי החלטות, להתמודד באופן מיטבי עם הסוגיות העולמיות הבוערות היום, ולקדם את מדינותיהם לעבר עתיד טוב יותר”.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות