מתכון לעראייס טלה וטחינה: מנה נפלאה, מפנקת ועשירה בטעמים

יעל חן
|
ג' טבת התשפ"ב / 07.12.2021 20:40
חברת ‘אחוה’ – יצרנית הטחינה המובילה בישראל – מגישה יחד עם השפית ג’קי אזולאי, את אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון: פיתה במילוי בשר, משוחה בשמן – או בשפת העם: “עראייס”  • להגיש לצד טחינה לבנה וסלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים
המצרכים:

1/2 ק”ג תערובת עראייס טלה

2 פיתות

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מעט כמון

מעט שמן זית

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח של “אחוה” (בכשרות בד”ץ העדה החרדית)

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון

לסלטון:

8 פלחי עגבניות

3 גבעולי בצל ירוק

מעט מיץ לימון

קורט פלפל שחור טחון

קורט מלח

1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

• שמים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים – כמון ופפריקה.

• חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר.

• משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתות למשך כ-10 דקות.

• מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.

• חותכים את העגבניות והבצל לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון.

• מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות ובצל ירוק.