מתכון חלבי להכנת פאנג’ה סלוניקי: סלקים על מצע של קרם יוגורט

הילה בידרמן
|
ב' טבת התשפ"ב / 06.12.2021 10:20
הקונדיטורית הילה בידרמן, המככבת בקמפיין חדש של רשת זגה – פינות אוכל, חושפת מתכון להכנת מנה יוונית לאירוח בבית • קל להכנה, טעים ומתאים לארוחה חלבית
המרכיבים:

1. סלקים יפים
2. קופסא גדולה (750 מ”ל) של יוגורט 10%
3. 4 גבעולים של בצל ירוק
4. שן שום כתושה
5. חופן פטרוזליה
6. לימון
7. מלח פלפל
8. שמן זית

אופן ההכנה:

• מרתיחים את הסלק במים עד שהופך לרך ונותנים לו להצטנן

• מקלפים את הסלק בעדינות, תוך כדי שמירה על צורתו ומתבלים אותו בשמן זית, לימון, מלח ופלפל

• ניתן לסלק לספוג את הטעמים במשך זמן של כשעה לפחות. את היוגורט נניח בקערה ונוסיף את הבצל הירוק, פטרוזיליה והשום קצוצים דק מאד

•  נערבב את התערובת שהתקבלה תוך כדי זילוף של שמן זית לקערה. נתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם.

• מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.

אופן ההגשה:

• בקערה עמוקה ורחבה מוזגים את היוגורט ומשטחים עם כף על פני כל הקערה.

• את הסלק חורצים לשמיניות עמוקות (לשים לב לא עד הסוף), כך שהצורה של הסלק תישמר ומניחים במרכז המרק.

•  מקשטים בשמן זית ועלי פטרוזיליה שלמים.

 

הצילומים נערכו על שולחנות פינות האוכל של רשת זגה