מתכון חלבי להכנת פאנג’ה סלוניקי: סלקים על מצע של קרם יוגורט
המרכיבים:
1. סלקים יפים
2. קופסא גדולה (750 מ”ל) של יוגורט 10%
3. 4 גבעולים של בצל ירוק
4. שן שום כתושה
5. חופן פטרוזליה
6. לימון
7. מלח פלפל
8. שמן זית
אופן ההכנה:
• מרתיחים את הסלק במים עד שהופך לרך ונותנים לו להצטנן
• מקלפים את הסלק בעדינות, תוך כדי שמירה על צורתו ומתבלים אותו בשמן זית, לימון, מלח ופלפל
• ניתן לסלק לספוג את הטעמים במשך זמן של כשעה לפחות. את היוגורט נניח בקערה ונוסיף את הבצל הירוק, פטרוזיליה והשום קצוצים דק מאד
• נערבב את התערובת שהתקבלה תוך כדי זילוף של שמן זית לקערה. נתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם.
• מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
אופן ההגשה:
• בקערה עמוקה ורחבה מוזגים את היוגורט ומשטחים עם כף על פני כל הקערה.
• את הסלק חורצים לשמיניות עמוקות (לשים לב לא עד הסוף), כך שהצורה של הסלק תישמר ומניחים במרכז המרק.
• מקשטים בשמן זית ועלי פטרוזיליה שלמים.
הצילומים נערכו על שולחנות פינות האוכל של רשת זגה
תגובות
אין תגובות