חצי שנה להקמת ממשלת בנט-לפיד-עבאס: מסקר שערך מכון מדגם בראשות מנו גבע ובשיתוף iPanel, ופורסם הערב (ראשון) במהדורה המרכזית של חדשות 12 עולה, כי הציבור לא מרוצה מתפקודה - ומתפקודו של נפתלי בנט.
החיסון לילדים בני 5-11 מומלץ על ידי הרופאים: שו”ת מיוחד להורים
רוב הנשאלים בסקר מעדיפים את הממשלה הקודמת בראשות נתניהו על פני זו הנוכחית - ולא מעוניינים שהרוטציה עם לפיד תתקיים.
על השאלה: אם הבחירות היו מתקיימות היום, לאיזו מפלגה היית מצביע - השיבו הנשאלים:
הליכוד בראשות בנימין נתניהו מקבל 34 מנדטים, יש עתיד בראשות יאיר לפיד 19 מנדטים.
ש"ס בראשות אריה דרעי וכחול לבן בהנהגת שר הביטחון בני גנץ מקבלות 9 מנדטים כל אחת.
מפלגת העבודה בראשות השרה מרב מיכאלי מקבלת בסקר 7 מנדטים - וכך גם יהדות התורה והציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ'.
ימינה של בנט יורדת מ-7 ל-6 מנדטים.
6 מנדטים מקבלות גם הרשימה המשותפת בראשות איימן עודה וישראל ביתנו של אביגדור ליברמן.
שתי מפלגות שחברות בקואליציה זוכות ב-5 מנדטים לפי הסקר: מרצ בראשות ניצן הורוביץ ורע"ם בהנהגת מנסור עבאס.
מפלגת תקווה חדשה בראשות השר גדעון סער לא עוברת גם בסקר הזה את אחוז החסימה - וזוכה רק ל-2.4% תמיכה.
אילו הבחירות היו נערכות היום, הקואליציה הנוכחית - ימינה, יש עתיד, כחול לבן, העבודה, מרצ, ישראל ביתנו, תקווה חדשה ורע"ם - הייתה מקבלת 57 מנדטים.
כך גם 'בלוק נתניהו' - הליכוד, הציונות הדתית והמפלגות החרדיות - שמקבלות 57 מנדטים.
המשמעות היא שאף "גוש" לא יכול להקים ממשלה לבדו.
המשתתפים בסקר נשאלו איזה ציון הם נותנים לתפקודו של ראש הממשלה נפתלי בנט, ולתפקודם של מספר שרים בממשלתו:
44% מהנשאלים השיבו שתפקודו של בנט בסך הכל טוב, זאת לעומת 47% שהשיבו שתפקודו בסך הכל גרוע.
שר הביטחון גנץ זוכה לאחוזי התמיכה הגדולים ביותר מבין השרים: 55% סבורים שתפקודו בסך הכל טוב - זאת לעומת 33% שהשיבו שתפקודו בסך הכל גרוע.
משר החוץ לפיד מרוצים 42% מהנשאלים בלבד - זאת לעומת 47% שאינם מרוצים מתפקודו. אחוז זהה של נשאלים (41%) גם מרוצה וגם לא מרוצה מתפקודה של שרת החינוך יפעת שאשא-ביטון.
השרים שזוכים לאחוזי תמיכה נמוכים במיוחד הם שר האוצר אביגדור ליברמן (35% בלבד השיבו שתפקודו בסך הכל טוב לעומת 56% שתפקודו בסך הכל גרוע) ושרת הפנים איילת שקד שרק 33% סבורים שתפקודה טוב - לעומת 51% שהשיבו שתפקודה גרוע.
גם כיום, חצי שנה מאז שעזב את לשכת ראש הממשלה, הציבור מעדיף את נתניהו בתפקיד: 45% מקרב המשיבים בסקר היו רוצים שיו"ר הליכוד יהיה ראש הממשלה - זאת לעומת 25% בלבד שמעדיפים את ראש הממשלה המכהן בנט. 21% מהמשתתפים בסקר ענו "אף אחד מהם" ו-9% לא יודעים.
בסקר חדשות 12 הערב מצטמצם הפער בין רע"מ (5) למשותפת (6). אלו לא התוצאות שרע״מ רצו לאחר שהציבו יעד של 8 מנדטים לבחירות הבאות. אבל מעניין יותר שהמשותפת מצליחה לשמור על כוחה למרות כניסת רע"מ לקואליציה ואישור התקציבים. "מספיק מבצע על עזה ורע"מ מתחת לאחוז החסימה", אומרים לי במשותפת.
— מוחמד מג'אדלה محمد مجادلة (@mmagadli) December 5, 2021
בהשוואה של נתניהו למי שאמור לכהן כראש הממשלה ה-14 של ישראל, יאיר לפיד, הפער מתרחב: 48% מעדיפים את נתניהו - זאת לעומת 24% ללפיד. 19% השיבו "אף אחד מהם" ו-9% לא יודעים.
על השאלה "איזו ממשלה את/ה מעדיפ/ה" - הממשלה הקודמת בראשות נתניהו או הממשלה הנוכחית? רוב הנשאלים השיבו שהיו מעדיפים את הממשלה הקודמת: 43% חפצים בממשלה בראשות נתניהו ו-36% בממשלת בנט-לפיד הנוכחית. 14% לא מעדיפים את אף אחת מהן ו-7% לא יודעים.
נתון מעניין שעולה מהסקר: הציבור לא מעוניין שלפיד יכהן כראש הממשלה החל מהמועד שנקבע בחוק לחילופי ראשי הממשלה - ב-27 באוגוסט 2023.
44% מהנשאלים השיבו שהם לא מעוניינים שהרוטציה בין בנט ללפיד תתקיים - כלומר, שלפיד לא ייכנס ללשכת ראש הממשלה, ו-40% השיבו שהם בסך הכל רוצים בכך. 16% לא יודעים.
לשאלה מה הבעיה הבוערת ביותר שהממשלה צריכה לטפל בה השיבו רוב הנשאלים (39%) שיוקר המחיה היא הבעיה המהותית ביותר, 34% ציינו את האלימות והפשיעה, 12% בלבד סבורים שהגרעין האירני היא הסוגיה הכי דחופה ו-6% בלבד שהטיפול במגפת הקורונה הוא הדחוף ביותר.