“אז מה? גם אני מעשן”, אמר הרופא, וחיי החולה התקצרו בכ-18 שנה
בתביעה שהגישו לאחרונה עורכי הדין רן שפירא ואריאל גולד ממשרד עורכי הדין ‘אלמוג שפירא’, נטען כי התובע – מעשן כבד זה 55 שנה, החל לסבול משיעול טורדני, ופנה אל רופא המשפחה שלו בקופת חולים ‘כללית’.
החיסון לילדים בני 5-11 מומלץ על ידי הרופאים: שו”ת מיוחד להורים
זה בלתי נתפס: פציעה, רעב וצמא • אז איך כן צריכים ללכוד עכברים?
כל אחת מאמצת מתחסנת אחת: שכנעת כבר חברה, שכנה או קרובה?
לדברי עוה”ד שפירא וגולד, הרופא ערך בדיקה קצרה ושטחית לתובע, עם סטטוסקופ בלבד, וקבע כי מדובר במחלה זיהומית.
הרופא רשם לתובע מרשם לטיפול אנטיביוטי ולתכשיר מכייח.
לדברי עו”ד שפירא, כשהטיפול לא עזר ומצבו של התובע החמיר, ולשיעול הטורדני אף נלווה חום, הוא פנה שוב לרופא המשפחה, ושוב קיבל את אותו הטיפול – גם הפעם לאחר בדיקה קצרה ושטחית.
בשלב זה ביקש התובע הפנייה לבדיקת הדמיה של בית החזה, לאור היסטוריית העישון שלו. על פי התביעה, בקשתו זו לא רק שלא נענתה, אלא אף זכתה לגיחוך מצידו של הרופא, – שפטר אותו במילים: “אז מה? גם אני מעשן”.
כשמצבו של הגבר הוסיף והחריף, הוא פנה שוב לקופת החולים, ונבדק על ידי רופאת משפחה אחרת. גם הפעם, כך נטען, חרף העובדה שהתלונות והממצאים חייבו הפניה דחופה לבדיקת הדמיה, כל שנקבע הוא שהגבר סובל מדלקת ריאות ומהחמרה במחלה ריאתית חסימתית כרונית.
הוא שוב קיבל טיפול אנטיביוטי, ללא הפניה לבדיקת הדמיה.
לדברי עו”ד שפירא, רק בחלוף כחצי שנה מתלונתו הראשונה על השיעול הטורדני, ורק כאשר לתלונותיו אלה הצטרפו גם סחרחורת וחוסר יציבות – רק אז נשלח התובע לבדיקות בבית החולים בילינסון, שם אובחן כי הוא סובל מסרטן בריאה הימנית עם גרורה במוח.
הגבר, כך על פי התביעה, נאלץ לעבור ניתוח מורכב להסרת הגרורה ממוחו וכן טיפול קרינתי וביולוגי מקיף, שכן מצב הריאה כבר לא איפשר ניתוח.
“לצערו של התובע, בשל האיחור באבחון ובטיפול בסרטן הריאות ממנו סבל, מחלתו התפשטה באופן שאינו מאפשר לבצע ניתוח, בתקווה שהטיפולים שאותם הוא מקבל כעת, על אף ההשלכות הקשות שלהם, יאריכו את תוחלת חייו לתקופה ארוכה ככל שניתן”, טוען עו”ד שפירא.
לתביעה צורפה חוות דעתו של של פרופ’ שמואל הימן, מומחה ברפואה פנימית ורפואה דחופה, שקבע, כי התנהלותם של רופאי קופ”ח ‘כללית’ בטיפולם בתובע הייתה רשלנית ביותר, חרגה מהתנהלות סבירה, ולמעשה גרמה באופן ישיר לנזקיו הקשים.
“התעלמות מרקע העישון הכבד בשתי הפניות הראשונות של התובע למרפאה, אי ראייה כוללת של פניות חוזרות בשל תלונה מתמשכת וחדשה של שיעול טורדני כרוני במעשן כבד, ואי נקיטת יוזמה להדמיה, ואפילו בצילום חזה פשוט מוקדם ככל האפשר וקיום מעקב יזום אחר מצבו של התובע לאור תלונותיו – מהווה רשלנות רפואית לשמה”, קבע המומחה.
הוא הוסיף: “בשל האבחון המאוחר של סרטן ריאה גרורתי ולא נתיח, תוחלת חייו של התובע התקצרה משמעותית, בכשמונה-עשר שנים לעומת הצפוי לגילו”.
בימים אלה הגישו עוה”ד רן שפירא ואריאל גולד, בשם הגבר, תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית נגד ‘שירותי בריאות כללית’.
בתביעה מבקש עו”ד שפירא מביהמ”ש שיחייב את קופ”ח כללית לפצות את התובע בסכום המקסימלי הנתון לסמכותו של בית המשפט – 2.5 מיליון שקלים.
התביעה נדונה בימים אלה בבית משפט השלום בתל אביב.
תגובות
אין תגובות