מתכון: מרק בצל חלבי נפלא וקל להכנה עם צנימי קרוטונים וגבינה

מתחשק לכם לפנק את המשפחה עם מרק שיעשה לכולם טוב על הלב? שף ישראל קרויזר עם מתכון למרק ביתי וטעים, לצד קרוטונים ביתיים - בהגשה יפה כמו במסעדות
שף ישראל קרויזר
כ"ה כסלו התשפ"ב / 29.11.2021 21:17
המרכיבים:

למרק:

5 בצלים גדולים

כף שמן זית

20 גרם חמאה

כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מעט טימין יבש

לצנימי קרוטונים –

פרוסות מחצי באגט/ג’אבטה בעובי 1/2 ס”מ

שמן זית

מלח

פלפל שחור

אבקת שום/בצל

אופן ההכנה:

•  לחתוך את הבצלים לחצאי טבעות

•  להניח בסיר את הכף שמן זית ומעליו את החמאה עד שתימס (השמן שומר על החמאה שלא תישרף)

•  כשהחמאה נמסה, להוסיף את הבצלים והטימין ולטגן עד השחמה טובה

•  להוסיף מלח, פלפל ו-1.5 ליטר מים רותחים

•  להביא לרתיחה ולהנמיך את האש ולבשל כשעה

•  לקראת סוף הבישול להסמיך את המרק

להסמכה –

•  2 כפות קורנפלור מעורבבות במעט מים

•  לזלף לתוך המרק ולערבב

> מומלץ להגיש עם קרוטונים וגבינה צהובה/מוצרלה שנמסה בתוך המרק

לצנימי קרוטונים-

•  להבריש את פרוסות הבאגט/גאבטה במעט שמן זית

•  לפזר מלח ותבלינים ולאפות כ-20 דקות על 150 מעלות

> לקבלת קרוטונים יבשים יותר כדאי להנמיך את החום ל-100 מעלות ולהשאיר עוד כשעתיים בתנור

•  לקרר את הקרוטונים ולהגיש עם המרק

> לקבלת קרוטונים עם גבינה מותכת כמו בתמונה – לפזר מעל פרוסת הקרוטון מעט גבינה צהובה/ מוצרלה ולהכניס לתנור על מצב גריל לדקה

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות