ד”ר אלרעי פרייס: “יש הכפלה של תמותה בדרום אפריקה”

תמי גיל
|
כ"ד כסלו התשפ"ב / 28.11.2021 10:57
ראש שירותי בריאות הציבור על הווריאנט החדש: “הזן התפתח כנראה באמצע אוקטובר, הוא מאוד מטריד בגלל שיש לו שלל מוטציות מאוד חריגות” • “אם יהיה חיובי בטיסה ממדינה אדומה – כל הנוסעים לבידוד” • פרופ’ זרקא: מהנתונים עולה שהחיסון יעיל מול הזן החדש במניעת מחלה קשה

התפשטות הזן אומיקרון: ועדת החוקה בכנסת דנה הבוקר (ראשון) באישור התקנות החדשות עליהן החליט אמש קבינט הקורונה.

החיסון לילדים בני 5-11 מומלץ על ידי הרופאים: שו”ת מיוחד להורים

זה בלתי נתפס: פציעה, רעב וצמא • אז איך כן צריכים ללכוד עכברים?

כל אחת מאמצת מתחסנת אחת: שכנעת כבר חברה, שכנה או קרובה?

במהלך הדיון אמרה ראש שירותי בריאות הציבור, ד”ר שרון אלרעי פרייס, כי הווריאנט החדש שהתגלה לפני מספר ימים, התפתח לראשונה באמצע אוקטובר – “ולמעשה זוהה ברצפים בדרום אפריקה ובכמה רצפים בהונג קונג של חוזרים מדרום אפריקה. הוא מאוד מטריד בגלל שיש לו שלל מוטציות מאוד חריגות בדיוק במקומות האסטרטגיים שמהם אנו דואגים”.

היא הוסיפה: “פוטנציאל ההדבקה שלו גבוה. אנחנו רואים התפשטות מאוד מהירה שלו בדרום אפריקה עם הדבקות המוניות.

“בטיסה להולנד מתוך 600 נוסעים 32 נדבקו, 13 עם הווריאנט. יש גם מקרים של תחלואה באנשים מחוסנים, הם חולים קל. אנו לא יודעים עדיין על השפעות מבחינת תמותה, אבל יש הכפלה של תמותה בדרום אפריקה”.

בהמשך אמרה: “נכון לשלשום ידענו על מאומתת אחת מחוסנת בשתי מנות חיסון, ועוד שני נוספים מחוסנים. היו מקרים גם של מחוסנים אבל במצב קל. מאז נוספו עוד מקרים בארץ. משרד הבריאות לא תמך בסגירה הרמטית אלא בסגירה של מדינות אדומות, מדינות אפריקה ושכנותיה. היה מקרה של מישהי בבלגיה שחזרה ממצרים, אז אולי גם מצרים תיכנס למדינות האדומות”.

במהלך הישיבה הסבירה אלרעי פרייס כי לפי התקנות החדשות, אם יתגלה אדם חיובי בטיסה ממדינה אדומה, כל הנוסעים יחוייבו בבידוד.

הבידוד במלונית לחוזרים ממדינות אדומות יהיה עד לקבלת תוצאה שלילית, לאחר מכן – אנשים ישוחררו להמשך הבידוד בביתם. החוזרים משאר המדינות שאינן אדומות מחויבים ב-3 ימי בידוד ו-2 בדיקות, אם הם מחוסנים או מחלימים. אם הם לא מחוסנים, בידוד של 7 ימים עם 2 בדיקות ולחלופין בידוד של שבועיים.

ממונה הקורונה, הפרופסור סלמאן זרקא, אמר הבוקר בריאיון לרשת ב, כי  מנתונים ראשונים מדרום אפריקה עולה שהחיסון יעיל מול הזן אומיקרון במניעת תחלואה קשה.

“לפי הנתונים שאנחנו רואים – אני חושב שהזהירות נדרשת, במיוחד כשמדובר במוטציות שלא ראינו עד עכשיו”, הוא הסביר בריאיון לרן בנימיני בתוכנית הבוקר הזה. “חשוב לומר שזה לא מצב של 0 ו-1, זה לא שהחיסון לא רלוונטי, אלא שיש ירידה ביעילות שלו”.

פורפסור זרקא טען כי הידוק הגבולות הוא צעד מידתי בשלב הזה, והוסיף: “אני חושב שאנחנו בשליטה על המצב”.