פשוט, בריא ומנחם: מרק ירקות עם קניידלך שיחמם לכם את ימי החורף

שף ישראל קרויזר
|
כ"א כסלו התשפ"ב / 25.11.2021 16:46
אחד המרקים האהובים ביותר על השף ישראל קרויזר בעונת החורף הוא מרק ירקות עם קניידלך – פשוט, בריא ומנחם • אחרי שתטעמו גם אתם, תבינו למה
המרכיבים:

למרק –

2 תפוחי אדמה

5 גזרים

1 קולורבי קטן

3 קישואים

2 בצלים

300 גרם דלעת

3 בטטה

2 כפות שמן

1 כף מלח

לקניידלך –

2 כוסות קמח מצה

2 כוסות מים רותחים

להוסיף –

5 כפות שמן

5 ביצים

כפית מלח

אופן ההכנה:

• את הבצלים לחתוך לקוביות קטנות ולטגן עד הזהבה קלה

• את שאר הירקות לגרר במעבד מזון בגרות הדקה

• להוסיף לבצל המטוגן ולטגן יחד כמה דקות

• להוסיף מלח ו-4 ליטר מים

• להביא לרתיחה

• להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה לפחות שעתיים

בינתיים להכין את הקניידלך – 

• לערבב היטב את תערובת הקניידלך, ליצור כדורים

• לבשל בסיר עם מים רותחים ומלח

• להביא לרתיחה

• אחרי הרתיחה להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה

• אחרי שהקניידלך מוכנים – להוסיף לסיר המרק ולבשל אותם יחד עם המרק

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור