מרק כתום פרווה/חלבי לעונת חורף: מתכון טעים, קליל, מהיר ובריא

שף ישראל קרויזר
|
י"ט כסלו התשפ"ב / 23.11.2021 18:19
מרק טעים וקליל בשתי גרסאות – חלבי ופרווה – מתאים לעונת החורף וגם לעונת השמחות • יכול לשמש כמנת פתיחה/מנת ביניים בשבע ברכות
המרכיבים:

נתח דלעת במשקל 400 גרם

1 דלורית קטנה

2-3 בטטות

3 גזרים

1 בצל

כף מלח

לגרסא החלבית: 100 מ”ל שמנת לבישול

אופן ההכנה:

לקלוף את הירקות ולחתוך לקוביות גסות, להוסיף כף גדושה מלח

למלא את הסיר במים עד כ-2 ס”מ מעל הירקות

לבשל על להבה גבוהה עד לריכוך מלא של כל הירקות

להוציא את מי הבישול לכלי נפרד,  להשאיר עם הירקות מים בכמות של כוס 1

לטחון בעזרת בלנדר מוט את הירקות והמים עד לקבלת מרקם חלק

לטחון כמה דקות אחרי שנהפך למחית, על מנת שהמרק יצא חלק ממש

להוסיף מי בישול לפי רמת הסמיכות הרצויה

לטעום ולהוסיף מלח אם צריך

לגרסה החלבית: להוסיף את השמנת לבישול ולטחון יחד עוד כדקה.

להגיש עם קרוטונים, גרעיני דלעת או צ’יפס בטטה

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור