גולאש הונגרי אמיתי: המתכון ה’כבד’ שיחמם לכם את הלב בחורף

העונה האהובה עליי ביותר היא עונת החורף: אין כמו תבשיל קדירה חם ומנחם, כאשר בחוץ יורדים גשמים ובבית ניחוח התבשיל מחמם את הלבבות • בעבר הבאתי את המתכון של אמא שלי לגולאש - הגירסא הקלילה והבייתית • לרגל עונת החורף אביא את המתכון ה"כבד" והחורפי יותר, ממש כמו בהונגריה
שף ישראל קרויזר
י"ט כסלו התשפ"ב / 23.11.2021 01:52
המרכיבים:

800 גרם בשר בקר שמתאים לבישול ארוך (חלקים 2/10/8/5) חתוך לקוביות בינוניות

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

8 שיני שום חתוכות לקוביות

1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות. ניתן להוסיף – 1 פלפל שושקה מתוק פרוס לטבעות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות

2 כפות רסק עגבניות

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מעושנת – לבחירה. אפשר להוסיף מעט פפריקה מתוקה גרוסה

1 כף מלח

1/2 כפית קימל – לא חובה.

5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

אופן ההכנה:

לצרוב את קוביות הבשר במעט שמן כמה דקות

להוציא את הבשר לצלחת

להכניס לסיר את הבצל ולטגן כמה דקות עד הזהבה

לקראת סוף הטיגון להוסיף את השום לדקה

להוסיף את שאר הירקות חוץ מתפוחי האדמה ולטגן יחד כמה דקות

להוסיף את הבשר, רסק העגבניות והתבלינים

להוסיף מים עד קצת יותר מכיסוי ולבשל עד ריכוך כמעט מלא של הבשר – כשעה וחצי

להוסיף את תפוחי האדמה ולבשל יחד עוד כשעה, עד שתפוחי האדמה רכים והרוטב סמיך

 

למעקב אחרי הסטטוס המעניין של ישראל קרויזר – לחצו על הקישור

 

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות