עונת המרקים כבר כאן: מתכון מנצח למרק חומוס עשיר בחלבון ומחמם לב

יעל חן
|
כ"ז חשון התשפ"ב / 02.11.2021 15:04
בפתחה של העונה הקרה: חברת הרבלייף מציעה את הגרסה המשופרת והבריאה להכנת מנה מחממת ומפנקת במיוחד לימים החורפיים – מרק חומוס ועגבניות טעים, מזין ועשיר בחלבון • מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף ‘מבשלים דרך חיים’, הכולל  כ-80 מתכונים מגוונים עם פירוט ערכים תזונתיים
רכיבים:

2 כפות שמן זית

2 בצלים, קצוצים דק

2 שיני שום, קצוצות דק

4 כפיות בהרט

1 פחית (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות

400 גרם גרגירי חומוס מבושלים קפואים

2 ½ -3 כוסות מים או ציר ירקות

½ לימון סחוט טרי

2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה

3 כפות מדידה אבקת חלבון

2 כפות עלי כוסברה, קצוצים דק

מלח ים, לפי הטעם

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה: 

• מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.

• מוסיפים את הבהרט, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.

• מוסיפים את העגבניות המשומרות עם כל הנוזלים, גרגירי החומוס והמים (או ציר הירקות) ומביאים לרתיחה.

•  מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.

• מוסיפים את מיץ הלימון, אבקת מרק עגבניות, אבקת חלבון וכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב.

• טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

סרטון להכנת מרק חומוס עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן,כולל טיפים  שיהפכו את חווית הבישול לקלה ונעימה: