עונת המרקים כבר כאן: מתכון מנצח למרק חומוס עשיר בחלבון ומחמם לב
בפתחה של העונה הקרה: חברת הרבלייף מציעה את הגרסה המשופרת והבריאה להכנת מנה מחממת ומפנקת במיוחד לימים החורפיים - מרק חומוס ועגבניות טעים, מזין ועשיר בחלבון • מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף 'מבשלים דרך חיים', הכולל כ-80 מתכונים מגוונים עם פירוט ערכים תזונתיים
רכיבים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
2 שיני שום, קצוצות דק
4 כפיות בהרט
1 פחית (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
400 גרם גרגירי חומוס מבושלים קפואים
2 ½ -3 כוסות מים או ציר ירקות
½ לימון סחוט טרי
2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה
3 כפות מדידה אבקת חלבון
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים דק
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן הכנה:
• מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
• מוסיפים את הבהרט, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
• מוסיפים את העגבניות המשומרות עם כל הנוזלים, גרגירי החומוס והמים (או ציר הירקות) ומביאים לרתיחה.
• מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
• מוסיפים את מיץ הלימון, אבקת מרק עגבניות, אבקת חלבון וכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב.
• טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
תגובות
אין תגובות