מתכון צמחוני בריא, אבל לא משעמם: טורטיה עם ירקות וטופו

מנות צמחוניות לא חייבות להיות משעממות: חברת הרבלייף מציעה את הגרסה המשופרת והבריאה להכנת טורטיה עם ירקות וטופו - ללא קמח, מופחת פחמימות ומועשר בחלבון • מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף: 'מבשלים דרך חיים' הכולל כ-80 מתכונים מגוונים
יעל חן
י"ב חשון התשפ"ב / 18.10.2021 13:57
רכיבים (4 מנות):

לטורטייה:

2 ביצים

9 כפות מדידה פורמולה 1 ספורט בטעם וניל

2 כפות מדידה אבקת חלבון

לרוטב:

2 כפות שמנת חמוצה 9%

2 כפות מדידה אבקת עגבניות גורמה

למילוי:

200 גרם טופו, פרוס דק

1 מלפפון, פרוס דק

1 עגבנייה, פרוסה

½ אבוקדו, פרוס דק

½ פלפל חריף, פרוס דק (לא חובה)

חופן עשבי תבלין (נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק(

מלח ים, לפי הטעם

פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

מיץ לימון סחוט טרי

אופן הכנה:

1. להכנת הטורטיה: טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את אבקת הפורמולה 1 ספורט ואבקת החלבון ומערבבים היטב לבצק אחיד ודביק.

2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח באבקת חלבון, מחלקים את העיסה ל- 4 כדורים שווים ומרדדים בעדינות כל כדור לעיגול דק.

3. מחממים מחבת מעל להבה גבוהה. כשהמחבת לוהטת מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים במחבת. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה. מצננים בצד ומכסים במגבת על מנת שהטורטייה לא תתייבש. חוזרים על הפעולה עם כדורי הבצק הנותרים.

4. להכנת הרוטב: מערבבים את השמנת החמוצה ואבקת מרק העגבניות לתערובת אחידה.

5. להרכבת המנה: מורחים כל טורטייה ברוטב השמנת. מפזרים מעל פרוסות טופו, מלפפון, עגבנייה, אבוקדו ועשבים טריים. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ומקפלים לחצי סהר.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות