מנה כייפית לצהריים/ערב: טורטייה עם פרגית צלויה וירקות קלויים

שף ישראל קרויזר
|
ז' חשון התשפ"ב / 13.10.2021 20:19
שילוב מושלם של פרגית צלויה במחבת וירקות קלויים בתנור, יחד עם טחינה בתוך טורטייה • שף ישראל קרויזר עם מתכון ושני טיפים ממש שווים –  איך לצלות נתחי עוף במחבת ללא שמן ולקבל תוצאה ממש כאילו ניצלו במנגל, ואיך להכין ירקות בתנור במינימום שמן ועם טעם של ירקות מטוגנים
המצרכים: 

לפרגיות:

3-4 מנות סטייק פרגית

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

מעט כמון

אופן ההכנה: 

• לערבב היטב ללא שמן את הפרגיות יחד עם התבלינים, להשהות יחד לפחות חצי שעה

• לחמם מחבת רגילה או מחבת פסים כמה דקות על אש גדולה, עד שהמחבת רותחת

• לצלות את הפרגיות על המחבת הרותחת ללא שמן כ-6 דקות. כדאי להפוך כל דקה את הפרגיות

לירקות:

• לחמם תנור לחום 250 מעלות

•  לפרוס חצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ

•  לפרוס גמבות לרצועות בעובי 1 ס”מ

>אני השתמשתי רק בירקות אלו, אבל אפשר להוסיף עוד ירקות לפי הטעם: בצל, פטריות, עגבניות שרי וכו’

• למרוח את הירקות בשכבה דקה של שמן בעזרת מברשת. על החציל למרוח משני הכיוונים ועל שאר הירקות רק מלמעלה

•  להכניס לתנור לכרבע שעה עד שמריחים ריח של ירקות קלויים.

להרכבת המנה:

5-6 טורטיות מוכנות

אופציות להוספה:

1 בצל קטן פרוס דק-דק

1 פלפל חריף פרוס דק-דק

חופן פטרוזיליה קצוצה דק

טחינה לבנה

אופן ההכנה:

•  לפרוס את הפרגיות הצלויות לרצועות בעובי 1 ס”מ

•  להוסיף ירקות קלויים, בצל, פלפל חריף, פיטרוזיליה קצוצה ולזלף מלמעלה טחינה

•  לגלגל כמו שמגלגלים לאפה

• להגיש עם צ’יפס וסלט ירקות

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן