מנה כייפית לצהריים/ערב: טורטייה עם פרגית צלויה וירקות קלויים
המצרכים:
לפרגיות:
3-4 מנות סטייק פרגית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט כמון
אופן ההכנה:
• לערבב היטב ללא שמן את הפרגיות יחד עם התבלינים, להשהות יחד לפחות חצי שעה
• לחמם מחבת רגילה או מחבת פסים כמה דקות על אש גדולה, עד שהמחבת רותחת
• לצלות את הפרגיות על המחבת הרותחת ללא שמן כ-6 דקות. כדאי להפוך כל דקה את הפרגיות
לירקות:
• לחמם תנור לחום 250 מעלות
• לפרוס חצילים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ
• לפרוס גמבות לרצועות בעובי 1 ס”מ
>אני השתמשתי רק בירקות אלו, אבל אפשר להוסיף עוד ירקות לפי הטעם: בצל, פטריות, עגבניות שרי וכו’
• למרוח את הירקות בשכבה דקה של שמן בעזרת מברשת. על החציל למרוח משני הכיוונים ועל שאר הירקות רק מלמעלה
• להכניס לתנור לכרבע שעה עד שמריחים ריח של ירקות קלויים.
להרכבת המנה:
5-6 טורטיות מוכנות
אופציות להוספה:
1 בצל קטן פרוס דק-דק
1 פלפל חריף פרוס דק-דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
טחינה לבנה
אופן ההכנה:
• לפרוס את הפרגיות הצלויות לרצועות בעובי 1 ס”מ
• להוסיף ירקות קלויים, בצל, פלפל חריף, פיטרוזיליה קצוצה ולזלף מלמעלה טחינה
• לגלגל כמו שמגלגלים לאפה
• להגיש עם צ’יפס וסלט ירקות
להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן
תגובות
אין תגובות