רוצים שהילדים ילקקו אצבעות? מתכון לכדורי בשר ברוטב עגבניות

שף ישראל קרויזר
|
ז' חשון התשפ"ב / 13.10.2021 13:05
ארוחת הצהריים הבייתית האהובה ביותר על ילדיי – וגם עליי – היא כדורי בשר ברוטב עגבניות עם פסטה • לרגל החזרה לשגרה, מציג שף ישראל קרויזר את הגרסה שלו למנה הזו 
המצרכים:

לקציצות:

1/2 קילו בשר טחון

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות ומטוגן עד השחמה

2 כפות פירורי לחם

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 ביצה

לרוטב:

קופסא 240 גרם רסק עגבניות

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות ומטוגן עד הזהבה

1 כף סוכר

1 כפית מלח

מעט פלפל שחור

4 כוסות מים

אופן ההכנה:

• לערבב היטב את מרכיבי הקציצות וליצור כדורים בידיים רטובות

• להרתיח בסיר את מרכיבי הרוטב

• כשהרוטב רותח להחליק פנימה את כדורי הבשר

• להביא לרתיחה על אש גדולה

• להנמיך להבה ולבשל בסיר מכוסה כחצי שעה-45 דקות עד שהרוטב מסמיך

• להגיש עם פסטה/אורז

• אופציה נוספת: לטגן/ לאפות את הקציצות לפני הכנסתם לרוטב.  זה קצת יותר עבודה, אבל מוסיף בטעם

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן