דואט פילה דניס ואמנון ברוטב לימון ועגבניות מיובשות
מתכוננים לחגים: בשלושת ימי ראש השנה תמצאי עצמך מגישה 6 פעמים מנת דג • מאיר רוזנברג , שף מלון רימונים גלי כנרת, מציע לגוון: דואט פילה דג דניס ופילה דג אמנון – ברוטב לימון ועגבניות מיובשות
חומרים ל-5 סועדים:
0.5 ק”ג פילה דג סלמון
5 י”ח פילה דג אמנון
5 כפות שמן זית
קורט פלפל לבן
כפית מלח
כפית שום טחון
5 כפות מיץ לימון
חומרים לרוטב:
¼ כוס מיץ לימון
¼ כוס יין לבן
קורט פלפל לבן
כפית מלח
קורט זנגביל
פילה לימון (משני לימונים)
0.5 כוס (רצועות) עגבניות מיובשות
1.5 כוס מים
כף קורנפלור
אופן הכנה:
- משרים את הדגים בשמן זית, מיץ לימון, שום, מלח ופלפל 30 דקות.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב למעט חצי כוס מים והקורנפלור ומבשלים 5 דקות בחום נמוך.
- מערבבים את חצי הכוס מים עם הקורנפלור ויוצקים לנוזל הרותח, לאחר רתיחה נוספת מכבים את הגז.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכניסים את הדגים (לאחר שסידרנו בתבנית) ל10 דקות.
- מניחים את הדגים דג סלמון ודג האמנון במרכז הצלחת ומסביב יוצקים את הרוטב.
תגובות
אין תגובות