חגיגת ‘קידוש’: קוגל אטריות ותפוחי אדמה שיגרמו לכולם לקום ולרקוד

שף ישראל קרויזר
|
כ' תשרי התשפ"ב / 26.09.2021 19:46
לרגל שמחת תורה – חג שקהילות רבות נוהגות לערוך בו קידוש בבית הכנסת: מתכונים למאכלים שנוהגים לכבד ב’קידוש’ • השף ישראל קרויזר משתף במתכונים נבחרים לקוגלים שפורסמו בקבוצת הבישול “ישראל מבשל חגיגה” על ידי ישראל קרויזר ובני
ממטבחה של אמא / קוגל אטריות

המצרכים:

3 חבילות אטריות דקות שבושלו בסיר עם מים רותחים 10 דקות (לא לבשל יתר על המידה).

להוסיף לאטריות:

3 כפות מחקות פלפל שחור טחון

3 כפות מלח

1 וחצי כוסות סוכר

• לערבב

ליצור קרמל:

1 כוס שמן

1 וחצי כוסות סוכר

•  לחמם יחד עד שנוצר קרמל שחום

•  ליצור גומה בתערובת האטריות ולהוסיף את הקרמל לתערובת האטריות

•  להוסיף 8 ביצים ולערבב היטב

•  להניח בתבניות אפיה ולאפות עד שמשחים היטב

קוגל תפוחי אדמה / בני

המצרכים: 

5 תפו”א

1 בצל

2 ביצים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

שליש כוס שמן

•  לטחון את התפו”א והבצל

•  לתבל

•  לשמן תבנית אלומיניום או ניר אפיה ולאפות שעה וחצי – עד להשחמה

•  להתחיל את האפייה על החום הכי גבוה ואחר כך לכסות ולהנמיך ל-180

 

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן