תבשיל בקר שממש יפנק לכם את החג: פרוסות צלי כתף בנוסח הונגרי

שף ישראל קרויזר
|
י"ח תשרי התשפ"ב / 24.09.2021 12:38
ריח הסתיו שכבר מגיע גורם לכם לחשוק במנה חמה וטעימה? שף ישראל קרויזר עם מתכון קל להכנה למנה מרשימה – שתככב בכל שולחן שב או חג
המצרכים:

נתח כתף בקר מס’ 5 או נתח אחר של כתף

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות

5 שיני שום פרוסות

1/2 גמבה חתוכה לקוביות קטנות

1 כף מלח

2 כפות פפריקה

מעט שמן

אופן ההכנה:

• לטגן את הבצל עד הזהבה

• להוסיף את השום והגמבה

• לטגן יחד כמה דקות

• להזיז את הירקות המטוגנים לצידי הסיר ובמרכז הסיר לטגן את הבשר כמה דקות מכל צד (לסגור אותו)

• להוסיף מים עד כיסוי

• לבשל על אש גדולה לרתיחה של כמה דקות

• לבשל על אש קטנה עד לריכוך כ-3 שעות

• להפריד את הבשר מהרוטב

• לקרר לילה במקרר

• לפרוס לפרוסות דקות

• בהגשה לחמם עם הרוטב

• להגיש עם אורז לבן/פירה

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן