המצרכים:
נתח כתף בקר מס’ 5 או נתח אחר של כתף
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום פרוסות
1/2 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
1 כף מלח
2 כפות פפריקה
מעט שמן
אופן ההכנה:
• לטגן את הבצל עד הזהבה
• להוסיף את השום והגמבה
• לטגן יחד כמה דקות
• להזיז את הירקות המטוגנים לצידי הסיר ובמרכז הסיר לטגן את הבשר כמה דקות מכל צד (לסגור אותו)
• להוסיף מים עד כיסוי
• לבשל על אש גדולה לרתיחה של כמה דקות
• לבשל על אש קטנה עד לריכוך כ-3 שעות
• להפריד את הבשר מהרוטב
• לקרר לילה במקרר
• לפרוס לפרוסות דקות
• בהגשה לחמם עם הרוטב
• להגיש עם אורז לבן/פירה
להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן