מצרכים:
לשון בקר במשקל קילו וחצי
לבישול הלשון:
2 גזרים קלופים וחתוכים גס
בצל גדול חתוך לרבעים
4 עלי דפנה
מים עד כיסוי
לרוטב יין:
1 בצל גדול פרוס לחצאי פרוסות
2 כוסות יין אדום יבש
2 כוסות מציר הבישול
מעט מלח ופלפל שחור
• לטגן את הבצל להזהבה קלה, להוסיף את היין ולבשל עד שמצטמצם לחצי וריח האלכוהול מתנדף
• להוסיף את ציר הבישול – אחרי שהפרדנו אותו מהלשון וביצענו סינון – מלח ופלפל ולבשל יחד כמה דקות
אופן ההכנה:
• לבשל את הלשון עד לריכוך מלא כ-3 שעות
• להפריד את הלשון מציר הבישול, לסנן את ציר הבישול ולשמור בצד
• אחרי הבישול, בעוד הלשון חמה, לקלף את ה’קליפה’ – העור הקשה, תחת זרם מים
• לקרר לילה במקרר ולפרוס
• לחמם את פרוסות הלשון ברוטב ולהגיש עם פירה.
להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן