איך חוגגים את חג שמחת תורה? עם פרוסות של לשון בקר ברוטב יין

מחפשים מתכון טעים לסעודת הושענא רבא או חג שמחת תורה?  שף ישראל קרויזר עם מנת חג מרשימה: פרוסות לשון ברוטב יין
 שף ישראל קרויזר
י"ח תשרי התשפ"ב / 24.09.2021 12:27
מצרכים:

לשון בקר במשקל קילו וחצי

לבישול הלשון:

2 גזרים קלופים וחתוכים גס

בצל גדול חתוך לרבעים

4 עלי דפנה

מים עד כיסוי

לרוטב יין:

1 בצל גדול פרוס לחצאי פרוסות

2 כוסות יין אדום יבש

2 כוסות מציר הבישול

מעט מלח ופלפל שחור

• לטגן את הבצל להזהבה קלה, להוסיף את היין ולבשל עד שמצטמצם לחצי וריח האלכוהול מתנדף

•  להוסיף את ציר הבישול – אחרי שהפרדנו אותו מהלשון וביצענו סינון – מלח ופלפל ולבשל יחד כמה דקות

אופן ההכנה: 

• לבשל את הלשון עד לריכוך מלא כ-3 שעות

• להפריד את הלשון מציר הבישול, לסנן את ציר הבישול ולשמור בצד

• אחרי הבישול, בעוד הלשון חמה, לקלף את ה’קליפה’ – העור הקשה, תחת זרם מים

• לקרר לילה במקרר ולפרוס

• לחמם את פרוסות הלשון ברוטב ולהגיש עם פירה.

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות