הדרך המושלמת להפתיע בארוחות חג סוכות: דג סלמון במשרה אסייתי

שף ישראל קרויזר
|
ט"ז תשרי התשפ"ב / 22.09.2021 13:21
זהו דג מושלם לארוחת חול המועד, בתוספת פירה או ירקות אפויים או כמנת דג לליל שבת או חג • זו אחד הדרכים הפופולריות להכנת דג הסלמון ולא בכדי: הסלמון מקבל בהשריה את הטעמים האסייתיים האופייניים – חמוץ, מתוק, מלוח וקצת חריף, ונצלה בתנור עד לקבלת ציפוי מקורמל וטעים במיוחד
המצרכים:

6 מנות פילה סלמון טרי בעובי בינוני

לרוטב:

כף רוטב סויה אמיתי

2 כפות רוטב טריאקי

כף סילאן

כף שמן

שן שום אחד קצוצה דק (לא כתושה)

מעט צ’ילי גרוס

מעט ג’ינג’ר מגורר (לא חובה)

לפיזור מעל: שומשום רגיל/ שומשום שחור

אופן ההכנה:

• לערבב בכלי את כל חומרי הרוטב היטב, עד שמתאחדים לרוטב סמיך

• לערבב בקערה את מנות הסלמון יחד עם הרוטב

• להשרות יחד בקערה מכוסה לכמה שעות

• לחמם תנור לחום 220 מעלות

• לסדר את הדגים בתבנית, כשהעור כלפי מטה

• לפזר שומשום ולאפות כ-13 דקות

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן