המצרכים:
6 מנות פילה סלמון טרי בעובי בינוני
לרוטב:
כף רוטב סויה אמיתי
2 כפות רוטב טריאקי
כף סילאן
כף שמן
שן שום אחד קצוצה דק (לא כתושה)
מעט צ’ילי גרוס
מעט ג’ינג’ר מגורר (לא חובה)
לפיזור מעל: שומשום רגיל/ שומשום שחור
אופן ההכנה:
• לערבב בכלי את כל חומרי הרוטב היטב, עד שמתאחדים לרוטב סמיך
• לערבב בקערה את מנות הסלמון יחד עם הרוטב
• להשרות יחד בקערה מכוסה לכמה שעות
• לחמם תנור לחום 220 מעלות
• לסדר את הדגים בתבנית, כשהעור כלפי מטה
• לפזר שומשום ולאפות כ-13 דקות