הדרך המושלמת להפתיע בארוחות חג הסוכות: דג סלמון במשרה אסייתי

זהו דג מושלם לארוחת חול המועד - בתוספת פירה או ירקות אפויים או כמנת דג לליל שבת או חג • זו אחד הדרכים הפופולריות להכנת דג הסלמון - שמקבל בהשריה את הטעמים האסייתיים האופייניים: חמוץ, מתוק, מלוח וקצת חריף, ונצלה בתנור עד לקבלת ציפוי מקורמל וטעים במיוחד
שף ישראל קרויזר
י"ב תשרי התשפ"ה / 14.10.2024 18:30
המצרכים:

6 מנות פילה סלמון טרי בעובי בינוני

לרוטב:

כף רוטב סויה אמיתי

2 כפות רוטב טריאקי

כף סילאן

כף שמן

שן שום אחד קצוצה דק (לא כתושה)

מעט צ’ילי גרוס

מעט ג’ינג’ר מגורר (לא חובה)

לפיזור מעל: שומשום רגיל/ שומשום שחור

אופן ההכנה:

• לערבב בכלי את כל חומרי הרוטב היטב, עד שמתאחדים לרוטב סמיך

• לערבב בקערה את מנות הסלמון יחד עם הרוטב

• להשרות יחד בקערה מכוסה לכמה שעות

• לחמם תנור לחום 220 מעלות

• לסדר את הדגים בתבנית, כשהעור כלפי מטה

• לפזר שומשום ולאפות כ-13 דקות

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות