מעדן לחג: סיגר במילוי דג בתיבול עדין, בליווי טחינה לבנה ולימון כבוש

המתכון הזה נולד כאשר הכנתי ארוחה מיוחדת ורציתי קצת 'לצאת מהקופסא': אז הכנתי סיגר דג במקום סיגר בקר • במתכון הזה הדג מתובל בתיבול ממש מינימלי, ויחד עם הלימון הכבוש והטחינה זה מעדן של ממש • אז אם בא לכם סיגר קצת אחר - זה בדיוק בשבילכם
שף ישראל קרויזר
ט"ז תשרי התשפ"ב / 22.09.2021 13:07
המצרכים: (ל-4 סיגרים עבים או 8 דקים):

למילוי:

200 גרם דג לבן איכותי וטרי נקי מעור ועצמות, קצוץ גס בסכין

בצל סגול קטנטן/ בצל שאלוט, קצוץ דק-דק

חופן פטרוזיליה קצוץ דק-דק

2 כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

מעט צ’ילי גרוס (לא חובה)

גרידת לימון מחצי לימון (לא חובה)

לסיגר:

עלי סיגר מוכנים

מעט קמח מעורבב עם מים לסגירת הסיגר

שמן לטיגון חצי עמוק.

אופן ההכנה:

• מטפטפים על הדג מעט מיץ לימון על מנת למתן את הטעם הדגי

• מערבבים בקערה את כל החומרים למילוי בעדינות בעזרת כף, להיזהר לא לערבב חזק מידי, על מנת שלא לגרום לתערובת להיות דחוסה מידי. היא צריכה להיות אוורירית…

• לוקחים עלה סיגר וממלאים בחלק העליון כשני ס”מ מלמעלה – מילוי בעובי המועדף: אם רוצים סיגרים עבים – כ-2 ס”מ עובי ואם רוצים דקים – כ-1 ס”מ עובי.

• שמים את המילוי עד ל-2 ס”מ מהקצוות

• מגלגלים לסיגר – מגלגלים את החלק העליון של עלה הסיגר על המילוי ולאחר מכן סוגרים את הקצוות משני הצדדים, וממשיכים לגלגל את העלה, עד לקבלת סיגר

• סוגרים את סוף הסיגר בהדבקה באמצעות הדבק שנוצר מקמח ומים – בעזרת מברשת

• מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסיגרים משני  הצדדים עד להשחמה נאה

• מוציאים את הסיגרים לנייר סופג

• מגישים בליווי טחינה לבנה ולימון כבוש

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות