מעדן לחג: סיגר במילוי דג בתיבול עדין, בליווי טחינה לבנה ולימון כבוש
המצרכים: (ל-4 סיגרים עבים או 8 דקים):
למילוי:
200 גרם דג לבן איכותי וטרי נקי מעור ועצמות, קצוץ גס בסכין
בצל סגול קטנטן/ בצל שאלוט, קצוץ דק-דק
חופן פטרוזיליה קצוץ דק-דק
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
מעט צ’ילי גרוס (לא חובה)
גרידת לימון מחצי לימון (לא חובה)
לסיגר:
עלי סיגר מוכנים
מעט קמח מעורבב עם מים לסגירת הסיגר
שמן לטיגון חצי עמוק.
אופן ההכנה:
• מטפטפים על הדג מעט מיץ לימון על מנת למתן את הטעם הדגי
• מערבבים בקערה את כל החומרים למילוי בעדינות בעזרת כף, להיזהר לא לערבב חזק מידי, על מנת שלא לגרום לתערובת להיות דחוסה מידי. היא צריכה להיות אוורירית…
• לוקחים עלה סיגר וממלאים בחלק העליון כשני ס”מ מלמעלה – מילוי בעובי המועדף: אם רוצים סיגרים עבים – כ-2 ס”מ עובי ואם רוצים דקים – כ-1 ס”מ עובי.
• שמים את המילוי עד ל-2 ס”מ מהקצוות
• מגלגלים לסיגר – מגלגלים את החלק העליון של עלה הסיגר על המילוי ולאחר מכן סוגרים את הקצוות משני הצדדים, וממשיכים לגלגל את העלה, עד לקבלת סיגר
• סוגרים את סוף הסיגר בהדבקה באמצעות הדבק שנוצר מקמח ומים – בעזרת מברשת
• מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסיגרים משני הצדדים עד להשחמה נאה
• מוציאים את הסיגרים לנייר סופג
• מגישים בליווי טחינה לבנה ולימון כבוש
תגובות
אין תגובות