המצרכים:
רבע קילו חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ
רבע קילו פרגיות חתוך לקוביוות בגודל 2 ס”מ
חצי קילו טחולים (ניתן להמיר חלק מהטחולים בכבד צלוי וחתוך לקוביות. במתכון המקורי מוסיפים לבבות, אך האשכנזים לא נוהגים לאכול לבבות ולכן השמטתי אותם מהמתכון)
בצל 1 גדול פרוס לחצאי טבעות
2 כפות שמן
לתיבול:
חצי כפית מכל תבלין:
• פפריקה
• פלפל שחור
• כמון
• כורכום
• חוואיג’ למרק תימני
• סומק
מלח לפי הטעם
מתכון לטחינה-עמבה:
מערבבים כוס טחינה גולמית עם מיץ מחצי לימון, כוס מים קרים מאד, קורט מלח, מעט פלפל שחור, מעט כמון וחצי כפית-כפית תבלין עמבה, עד שנוצרת טחינה סמיכה.
שמים במקרר עד להגשה.
אופן ההכנה:
• מערבבים את כל חלקי העוף יחד עם התבלינים
• מחממים מחבת/פלאנצ’ה עד שמתחמם ממש. מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל לחצי טיגון (- שלא יתחיל להשחים אלא רק יתחיל קצת להתרכך)
• מוסיפים את חלקי העוף המתובלים למחבת/ פלאנצ’ה וצולים, תוך כדי שמערבבים היטב כ-5 דקות, עד שכל חלקי העוף מוכנים
• מגישים עם פיתות
• טחינה-עמבה
• סלט ירקות קצוץ, חמוצים, חצילים ומה שאוהבים…
לצפייה בגודל מלא – לחצו על התמונה
להגשה:
מגישים לצד המעורב חציל שקלינו על האש וחצינו, מיני פיתות, ומעל המעורב מזלפים טחינה עמבה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה, ומניחים פלפל חריף חצוי לשני וקלוי על הגריל