המתכון שיגרום לכם לחגוג בסוכה: מעורב ירושלמי עם טחינה עמבה

במעורב ירושלמי החוכמה היא בתיבול -   ובעיקר: הדיוק של התיבול • לא לתבל יתר על המידה, אלא לשמור על המינון של התבלינים מצד אחד, שיהיה מתובל כמו שצריך, ומצד שני שלא ישתלט מידי • שף ישראל קרויזר מדריך איך
שף ישראל קרויזר
ט"ז תשרי התשפ"ב / 22.09.2021 12:01
המצרכים:

רבע קילו חזה עוף חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ

רבע קילו פרגיות חתוך לקוביוות בגודל 2 ס”מ

חצי קילו טחולים (ניתן להמיר חלק מהטחולים בכבד צלוי וחתוך לקוביות. במתכון המקורי מוסיפים לבבות, אך האשכנזים לא נוהגים לאכול לבבות ולכן השמטתי אותם מהמתכון)

בצל 1 גדול פרוס לחצאי טבעות

2 כפות שמן

לתיבול:

חצי כפית מכל תבלין:

• פפריקה
• פלפל שחור
• כמון
• כורכום
• חוואיג’ למרק תימני
• סומק

מלח לפי הטעם

מתכון לטחינה-עמבה:

מערבבים כוס טחינה גולמית עם מיץ מחצי לימון, כוס מים קרים מאד, קורט מלח, מעט פלפל שחור, מעט כמון וחצי כפית-כפית תבלין עמבה, עד שנוצרת טחינה סמיכה.

שמים במקרר עד להגשה.

אופן ההכנה:

• מערבבים את כל חלקי העוף יחד עם התבלינים

• מחממים מחבת/פלאנצ’ה עד שמתחמם ממש. מוסיפים שמן ומטגנים את הבצל לחצי טיגון (- שלא יתחיל להשחים אלא רק יתחיל קצת להתרכך)

• מוסיפים את חלקי העוף המתובלים למחבת/ פלאנצ’ה וצולים, תוך כדי שמערבבים היטב כ-5 דקות, עד שכל חלקי העוף מוכנים

• מגישים עם פיתות

• טחינה-עמבה

• סלט ירקות קצוץ, חמוצים, חצילים ומה שאוהבים…

לצפייה בגודל מלא – לחצו על התמונה

להגשה:

מגישים לצד המעורב חציל שקלינו על האש וחצינו, מיני פיתות, ומעל המעורב מזלפים טחינה עמבה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה, ומניחים פלפל חריף חצוי לשני וקלוי על הגריל

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות