מתכון אש: עראייס טלה וצנוברים על מצע קרם חציל וטחינה מעושנת
המצרכים:
לקבב:
חצי קילו בשר טלה טחון שמעורב בלפחות 10 אחוז שומן (אפשר עד 20 אחוז)
1 בצל גדול, קצוץ לקוביות קטנות ממש
2 כפות צנוברים קלויים קלות
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה דק-דק
לאוהבי החריף – מעט צ’ילי גרוס. אפשר להוסיף שן שום אחת כתושה
• יוצרים מכל המוצרים עיסה באמצעות ערבוב בידיים בתוך קערה, ומכינים קציצות בגדול של קבב
• ניתן להכין מהתערובת הזו קבבים – פשוט לשטח את הכדורים ולצלות על מנגל/ פלאנצ’ה
לפיתה עראייס:
5 פיתות חתוכות לרבעים או פיתות קטנות חצויות לשתיים.
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
• שמים כל כדור קבב בתוך חצי/ רבע פיתה ולוחצים באופן שהתערובת תמלא את כל חלל הפיתה ותצא קצת מהצד הפתוח
• מחממים פלאנצ’ה/ מנגל וצולים את הפיתה עראייס. דבר ראשון מתחילים מהצד הפתוח של הבשר: מניחים את הפיתה כשהצד הפתוח עם הבשר כלפי המנגל/ הפלאנצ’ה וצולים עד שמשחים טוב כמו קבב צלוי
• מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית על הפיתה משני הצדדים וצולים את הפיתה על מנגל או פלאנצ’ה משני הצדדים עד שמקבלת חריכה כעין טוסט
• להגיע לרמת עשיה חרוך – בין חרוך לשרוף חרוך טוב
• להגיש עם קרם חציל וטחינה מעושנת
מתכון לטחינה בניחוח מעושן:
כוס טחינה גולמית
כוס מים קרים מאד
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
מעט פלפל שחור
מעט כמון
כפית פפריקה מעושנת
• מערבבים הכל עד שנוצרת טחינה סמיכה, שומרים במקרר עד להגשה
לקרם חציל:
1 חציל קלוי בתנור שחומם ל-250 מעלות – עד ריכוך
לדקור קצת את החציל שלא יתפוצץ באפיה
להניח בקערה את ה”בשר” של החציל ולטחון בבלנדר מוט יחד עם שמן זית מלח ופלפל עד לקבלת קרם חלק
להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן
תגובות
אין תגובות