קינוח? ממש לא. זו מנת פתיחה לארוחה חגיגית: גביעי פטה כבד

שף ישראל קרויזר
|
י"ב תשרי התשפ"ה / 14.10.2024 18:45
מנה מרשימה ומעניינת שהכנתי לאירוח מיוחד: זו מנה שמעוררת סקרנות ועניין, שכן במבט ראשון זה נראה שמישהו התבלבל והביא לפתיחת הארוחה – קינוח • אך במבט שני מבינים שזו מנת פתיחה מיוחדת

פטה כבד הוא כעין ממרח מכבד מהמטבח הצרפתי, והוא שונה מהכבד קצוץ, גם במרקם וגם בטעם. בחרתי להגיש אותו בגביעי גלידה, גם בגלל העניין וההפתעה –  וגם בגלל שהשילוב ממש מתאים: המתיקות העדינה והקריספיות של הגביע משתלבות נהדר עם הפטה.

המצרכים:

לפטה: 

500 גר’ כבד עוף צלוי (הכי טוב כבד טרי שצליתם לבד, אם קונים צלוי עדיף כמה שיותר טרי)

2 בצלים מטוגנים עד הזהבה קלה

30 גר’ נטורינה (מרגרינה בריאה יחסית) בטעם נטרלי

2 כפות יין אדום יבש

מעט מלח ופלפל

להגשה:

גביעי גלידה מסוג גביעי גלידריות (הם קריספיים ועבים יחסית), פרווה כמובן

קונפיטורה איכותית של פטל/ פירות יער/ אוכמניות וכדומה

עירית/ בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה:

לטחון במעבד מזון את מרכיבי הפאה למחית חלקה

להגשה יפה:

• לפזר על צלחת ההגשה עירית/ בצל ירוק קצוץ דק

• למלא גביעי גלידה בפאה

• לסדר על הצלחת גביעי גלידה ותלוליות של קונפיטורה