פטה כבד הוא כעין ממרח מכבד מהמטבח הצרפתי, והוא שונה מהכבד קצוץ, גם במרקם וגם בטעם. בחרתי להגיש אותו בגביעי גלידה, גם בגלל העניין וההפתעה – וגם בגלל שהשילוב ממש מתאים: המתיקות העדינה והקריספיות של הגביע משתלבות נהדר עם הפטה.
המצרכים:
לפטה:
500 גר’ כבד עוף צלוי (הכי טוב כבד טרי שצליתם לבד, אם קונים צלוי עדיף כמה שיותר טרי)
2 בצלים מטוגנים עד הזהבה קלה
30 גר’ נטורינה (מרגרינה בריאה יחסית) בטעם נטרלי
2 כפות יין אדום יבש
מעט מלח ופלפל
להגשה:
גביעי גלידה מסוג גביעי גלידריות (הם קריספיים ועבים יחסית), פרווה כמובן
קונפיטורה איכותית של פטל/ פירות יער/ אוכמניות וכדומה
עירית/ בצל ירוק קצוץ דק
אופן ההכנה:
לטחון במעבד מזון את מרכיבי הפאה למחית חלקה
להגשה יפה:
• לפזר על צלחת ההגשה עירית/ בצל ירוק קצוץ דק
• למלא גביעי גלידה בפאה
• לסדר על הצלחת גביעי גלידה ותלוליות של קונפיטורה