המצרכים:
6/12 עלי סיגר
מעט קמח מעורבב עם מים – דבק להדבקת עלי הסיגר.
למילוי:
250 גרם בקר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
1 כפית מחוקה מלח
מעט פלפל שחור
נגיעה כמון
מעט צ’ילי גרוס – לא חובה
2 כפות פיסטוק (לא קלוי) גרוס
שמן לטיגון
להגשה:
טחינה גולמית מאיכות טובה
סילאן
פיסטוק גרוס
אופן ההכנה:
• לטגן את הבצל עד להזהבה
• להוסיף את הבשר הטחון ולטגן יחד עם הבצל עד שהבשר משנה את צבעו
• להניח את הבשר טחון על נייר סופג לספיגת כל השמן
• לקרר את הבשר הטחון, ולטחון אותו דק יותר בעזרת סכין
• לערבב בקערה את הבשר הטחון, התיבול והפיסטוק הגרוס
הכנת הסיגר:
• לוקחים עלה סיגר וממלאים בחלק העליון כ-2 ס”מ מלמעלה מילוי בעובי המועדף (אם רוצים סיגרים עבים – כ-2 ס”מ עובי, ואם רוצים דקים – כ-1 ס”מ עובי).
• שמים את המילוי עד ל-2 ס”מ מהקצוות.
• מגלגלים לסיגר – מגלגלים את החלק העליון של עלה הסיגר על המילוי, ולאחר מכן סוגרים את הקצוות משני הצדדים וממשיכים לגלגל את העלה עד לקבלת סיגר.
• סוגרים את סוף הסיגר בהדבקה באמצעות הדבק שנוצר מקמח ומים – בעזרת מברשת
• מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסיגרים משני הצדדים עד להשחמה נאה.
• מוציאים את הסיגרים לנייר סופג
להגשה יפה:
• מסדרים על צלחת ההגשה פסים בזיגזג של טחינה גולמית וסילאן
• מפזרים פס של פיסטוק גרוס במרכז הצלחת לכל האורך
• חוצים כל סיגר לשניים באלכסון
• מסדרים את חצאי הסיגר באיקסים
להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן