מנה ש’תגנוב את ההצגה’: סיגר בקר ופיסטוק עם טחינה גולמית וסילאן

שף ישראל קרויזר
|
י"ד תשרי התשפ"ב / 19.09.2021 21:02
לאחרונה אירחתי אורחים מיוחדים לארוחה מושקעת: הגשתי כמה מנות ראשונות שכולן קטפו מחמאות • אבל המנה ש’גנבה את ההצגה’ הייתה בלי ספק המנה הזו, בזכות העצוב היפה והטעם המיוחד • מתאימה כמנת פתיחה בשולחן החג או לאירוח של חול המועד
המצרכים:

6/12 עלי סיגר

מעט קמח מעורבב עם מים – דבק להדבקת עלי הסיגר.

למילוי: 

250 גרם בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

1 כפית מחוקה מלח

מעט פלפל שחור

נגיעה כמון

מעט צ’ילי גרוס – לא חובה

2 כפות פיסטוק (לא קלוי) גרוס

שמן לטיגון

להגשה:

טחינה גולמית מאיכות טובה

סילאן

פיסטוק גרוס

אופן ההכנה: 

• לטגן את הבצל עד להזהבה

• להוסיף את הבשר הטחון ולטגן יחד עם הבצל עד שהבשר משנה את צבעו

• להניח את הבשר טחון על נייר סופג לספיגת כל השמן

• לקרר את הבשר הטחון, ולטחון אותו דק יותר בעזרת סכין

• לערבב בקערה את הבשר הטחון, התיבול והפיסטוק הגרוס

הכנת הסיגר:

• לוקחים עלה סיגר וממלאים בחלק העליון כ-2 ס”מ מלמעלה מילוי בעובי המועדף (אם רוצים סיגרים עבים – כ-2 ס”מ עובי, ואם רוצים דקים – כ-1 ס”מ עובי).

• שמים את המילוי עד ל-2 ס”מ מהקצוות.

• מגלגלים לסיגר – מגלגלים את החלק העליון של עלה הסיגר על המילוי, ולאחר מכן סוגרים את הקצוות משני הצדדים וממשיכים לגלגל את העלה עד לקבלת סיגר.

• סוגרים את סוף הסיגר בהדבקה באמצעות הדבק שנוצר מקמח ומים – בעזרת מברשת

• מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסיגרים משני הצדדים עד להשחמה נאה.

• מוציאים את הסיגרים לנייר סופג

להגשה יפה: 

• מסדרים על צלחת ההגשה פסים בזיגזג של טחינה גולמית וסילאן

• מפזרים פס של פיסטוק גרוס במרכז הצלחת לכל האורך

• חוצים כל סיגר לשניים באלכסון

• מסדרים את חצאי הסיגר באיקסים

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן