צלי בקר בתנור: מתכון קל להכנה, חגיגי ומפנק במיוחד לחג סוכות

יוני גרין
14 באוקטובר 2024    אין תגובות
צילום: 
שף ישראל קרויזר
המצרכים:

נתח בקר המתאים לבישול ארוך במשקל 2 קילו (אני השתמשתי בדנבר)

למרינדה:

1/2כוס שמן זית
כף גדושה חרדל דיז'ון גרגירים
כף גדושה דבש
3 ענפי רוזמרין קצוצים
3 ענפי טימין קצוצים
כפית מלח גרוס
כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

• מערבבים היטב את מרכיבי המרינדה

• משרים את הנתח במרינדה לכמה שעות

• מחממים תנור ל-180 מעלות

• עוטפים את הנתח בנייר אפייה ומעליו בנייר כסף

• מניחים על תבנית אפיה

• מכניסים לתנור ל-3-4 שעות

• אחרי 3 שעות לבדוק האם הנתח רך - סכין שנכנסת יוצאת בקלות. אם לא, להמשיך עוד שעה ולבדוק.

• אחרי שהנתח התרכך לתת לו להתקרר ולפרוס לפרוסות דקות

• בהגשה לחמם עם הרוטב שנוצר תוך כדי הבישול

• להגיש עם תפוחי אדמה צלויים

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram