מתכון לתוספת נפלאה: אנטיפסטי קל הכנה • ופטנט להפחתה בשמן

שף ישראל קרויזר
|
י"ד תשרי התשפ"ב / 20.09.2021 12:21
שף ישראל קרויזר משתף אתכם באחד המתכונים הכי פשוטים מצד אחד ומצד שני טעים ביותר • יכול לשמש כתוספת נפלאה או כבסיס לסלטים
לירקות:

ירקות שמתאימים לאנטיפסטי: קישוא/זוקיני, בצל רגיל או סגול, פלפלים בשלל צבעים, פטריות, חצילים, בטטה.

אופן ההכנה:

• לחמם תנור לחום הגבוה ביותר האפשרי. לחכות שיתחמם.

• להבריש את הירקות בשכבה דקה של שמן זית

• לפזר מעט מלח ופלפל שחור

• ניתן להוסיף מעט טימין טרי או יבש

• את החציל להבריש משני הצדדים, את שאר הירקות מספיק מצד אחד

• להכניס לתנור לכרבע שעה – עד שיש ריח של ירקות קלויים

הטכניקה הזאת של החום הגבוה חוסכת בשמן ונותנת תוצאה של טעם כמו בטיגון רק ללא הכמויות של השמן

אפשר להשתמש בירקות לסלטים שונים…

• ממליץ מאוד: ניתן להוסיף אחר האפיה מעט סילאן וחומץ בלסמי לקבלת טעם חמוץ-מתוק

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן