לירקות:
ירקות שמתאימים לאנטיפסטי: קישוא/זוקיני, בצל רגיל או סגול, פלפלים בשלל צבעים, פטריות, חצילים, בטטה.
אופן ההכנה:
• לחמם תנור לחום הגבוה ביותר האפשרי. לחכות שיתחמם.
• להבריש את הירקות בשכבה דקה של שמן זית
• לפזר מעט מלח ופלפל שחור
• ניתן להוסיף מעט טימין טרי או יבש
• את החציל להבריש משני הצדדים, את שאר הירקות מספיק מצד אחד
• להכניס לתנור לכרבע שעה – עד שיש ריח של ירקות קלויים
הטכניקה הזאת של החום הגבוה חוסכת בשמן ונותנת תוצאה של טעם כמו בטיגון רק ללא הכמויות של השמן
אפשר להשתמש בירקות לסלטים שונים…
• ממליץ מאוד: ניתן להוסיף אחר האפיה מעט סילאן וחומץ בלסמי לקבלת טעם חמוץ-מתוק
להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן