קרעפלאך מעלף לערב יום כיפור: מלית עוף, בקר או תפוחי אדמה

שף ישראל קרויזר
|
ו' תשרי התשפ"ב / 12.09.2021 19:45
קרעפלאך יכולים לשמש כתוספת למרק או כנישנוש בפני עצמם או לטגן אותם עם בצל מטוגן ולהגיש כתוספת למנה עיקרית • נוהגים לאוכלם בקרב קהילות האשכנזים בערב יום כיפור, בהושענא רבה ובפורים
מצרכים:

לבצק:

2 ביצים

1/4כוס שמן

2 כוסות קמח

1/4 כוס מים פושרים

קורט מלח

אופן ההכנה: 

• ללוש לבצק, לרדד, לקרוץ לעיגולים בעזרת כוס ולמלא במלית המועדפת עליכם – עוף או בקר.

למלית עוף: 

עוף מבושל (מהמרק) מפורר במזלג

מעט פירורי לחם

1/2 ביצה

בצל מטוגן

מעט מלח

למלית בקר טחון:

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות ומטוגן עד הזהבה

250 גרם בשר טחון

מעט מלח ופלפל

• לטגן את הבשר הטחון יחד עם הבצל עד שמשנה את צבעו

• לשים את הבשר טחון בצלחת עם נייר סופג לספיגת כל השמן

• לקרר ולקצוץ את המלית היטב בעזרת סכין

• לערבב עם מעט מלח ופלפל

למלית תפוחי אדמה:

1 תפוח אדמה בגודל בינוני מבושל עד ריכוך מלא מעוך היטב

1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות ומטוגן עד הזהבה

מעט מלח ופלפל

לערבב היטב

הכנת הקרעפלאך:

•  לערבב היטב ולמלא את בצק הקרעפלאך

•  לסגור את הקצוות בעזרת מזלג

•  להרתיח סיר עם מים ומעט מלח

•  להחליק את הקרעפלאך למים הרותחים

• לבשל בערך 20 דקות

• להגשה יפה: לתפוס את שתי הקצוות של הקרעפלאך ולחבר יחד על ידי לחיצה עם האצבעות – כמו בתמונה (לחצו עליה להגדלה):

להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן