קרעפלאך מעלף לערב יום כיפור: מלית עוף, בקר או תפוחי אדמה
מצרכים:
לבצק:
2 ביצים
1/4כוס שמן
2 כוסות קמח
1/4 כוס מים פושרים
קורט מלח
אופן ההכנה:
• ללוש לבצק, לרדד, לקרוץ לעיגולים בעזרת כוס ולמלא במלית המועדפת עליכם – עוף או בקר.
למלית עוף:
עוף מבושל (מהמרק) מפורר במזלג
מעט פירורי לחם
1/2 ביצה
בצל מטוגן
מעט מלח
למלית בקר טחון:
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות ומטוגן עד הזהבה
250 גרם בשר טחון
מעט מלח ופלפל
• לטגן את הבשר הטחון יחד עם הבצל עד שמשנה את צבעו
• לשים את הבשר טחון בצלחת עם נייר סופג לספיגת כל השמן
• לקרר ולקצוץ את המלית היטב בעזרת סכין
• לערבב עם מעט מלח ופלפל
למלית תפוחי אדמה:
1 תפוח אדמה בגודל בינוני מבושל עד ריכוך מלא מעוך היטב
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות ומטוגן עד הזהבה
מעט מלח ופלפל
לערבב היטב
הכנת הקרעפלאך:
• לערבב היטב ולמלא את בצק הקרעפלאך
• לסגור את הקצוות בעזרת מזלג
• להרתיח סיר עם מים ומעט מלח
• להחליק את הקרעפלאך למים הרותחים
• לבשל בערך 20 דקות
• להגשה יפה: לתפוס את שתי הקצוות של הקרעפלאך ולחבר יחד על ידי לחיצה עם האצבעות – כמו בתמונה (לחצו עליה להגדלה):
להצטרפות לקבוצת ‘ישראל מבשל חגיגה’ של שף ישראל קרויזר – לחצו כאן
תגובות
אין תגובות