לא נעים לראות גן סגור: כך ‘קיפלה’ עו”ד את הרשויות שרצו לסגור גן

לאחרונה קיבל ביהמ"ש השלום בבאר שבע פשרה לפיה הגן באשקלון ימשיך לפעול, בכפוף לתיקון חריגות קלות הקיימות בו עדיין • עו"ד הילה רווח שמייצגת את ההורים: "קביעת המפקחת הייתה חריגה, לא סבירה וניתנה בחוסר סמכות"
יוני גרין
ו' תשרי התשפ"ב / 12.09.2021 15:27

חריגה קלה מהתקנות החדשות להפעלת גנים ופעוטונים יצרה תגובת שרשרת שכמעט גרמה לסגירת פעוטון באשקלון, תוך הותרת עשרות הורים ללא פתרון לילדיהם.

חגים? חדש מדנונה WOW: יוגורט עם שכבת קרם בטעם שטרודל

מאות אלפים כבר צייתו ל’גדוילים’ והתחסנו חיסון שלישי. ואתם?

איך להבטיח לעצמכם נסיעה בטוחה בתחבורה ציבורית? ככה

בעקבות כך נשמעו קולות רבים כנגד ההחלטה ואף עלתה השאלה מצד הורים רבים: האם אנשי משרד העבודה והרווחה בדרום החמירו באופן בלתי סביר עם מפעילת גן באשקלון, וכמעט גרמו לסגירת הפעוטון?

בפעוטון הוותיק, המאכלס שלוש כיתות מגיל שלושה חודשים ועד לשלוש שנים, פרצה בחודש אפריל השנה, תחלואת מעיים קלה, שהדביקה רבים מהפעוטות.

לימים יתברר כי התחלואה נבעה מהדבקת פעוטות זה את זה, ולא ממזון מקולקל. אך עצם האירוע סיבך את בעלת הפעוטון בסאגה מתישה מול הגופים המפקחים על הגנים.

מפקחת מטעם לשכת הבריאות המחוזית באשקלון ערכה, בעקבות המקרה, ביקורת תברואתית בפעוטון, וקבעה בחוות דעתה, כי בעלת הפעוטון אינה יכולה לספק ארוחת צהריים המכילה מזון מן החי, אלא רק ממקור המאושר על ידי משרד הבריאות.

לדברי עו”ד הילה רווח, המייצגת את בעלת הגן, קביעת המפקחת הייתה חריגה, לא סבירה וניתנה בחוסר סמכות – אך חרף כך, ועל מנת שלא להקשות על הליך קבלת האישור הקבוע להפעלת המעון, התקשרה בעלת הפעוטון עם ספק מזון המאושר על ידי משרד הבריאות.

בנוסף, החלה בעלת הפעוטון באופן מיידי בביצוע כל פעולות הניקיון, החיטוי, ההפרדה, הטיפול במזון הקר, האחסון והאוורור בהתאם לחוות הדעת אותה קיבלה.

ואכן, בתום פעולות אלה, אישרה המפקחת כי יש לאפשר את פתיחתו המחודשת של הפעוטון, משום שכל הפעולות הנדרשות ננקטו. בנוסף, הודיעה נציגת לשכת הבריאות המחוזית לבעלת הפעוטון, כי תוכל להמשיך להפעילו עד סוף שנת הלימודים הנוכחית.

אך חרף כך, ולתדהמתה של בעלת הפעוטון, כשבוע וחצי לאחר שלשכת הבריאות אישרה לה להפעיל את הפעוטון, התייצב במקום נציג משרד העבודה והרווחה ומסר לה צו הפסקה מיידי לעסק.

בעלת הפעוטון מעידה, שכמה דקות לאחר מכן, הגיעה למקום נציגה נוספת ומסרה לה מכתב המלצה לסגירת הפעוטון מחיב”ה – האיגוד הארצי לגני ילדים פרטיים.

בצר לה, פנתה בעלת הפעוטון באופן מיידי לעו”ד הילה רווח – העוסקת בייצוג תובעים ונתבעים מול עיריות ומועצות מקומיות – וזו הגישה בשמה עתירה מנהלית דחופה נגד משרד העבודה והרווחה, לשכת הבריאות המחוזית וחיב”ה.

בעתירה טענה עו”ד רווח, כי הליקויים היחידים שנותרו לתיקון הם ליקויים במבנה, שאין מחלוקת לגביהם שאינם מהווים סכנה לבריאות הילדים.

“חרף האמור, המשיבים הוציאו צו הפסקה מינהלי באופן מיידי, בניגוד לדין, ללא כל התראה או זכות שימוע וטיעון כדין לעותרת. נראה, כי המשיבים שגו שגיאה חמורה במתן הצו נגד העותרת”, טענה עו”ד רווח בעתירתה.

עו”ד רווח התייחסה גם לעובדה שצו הסגירה לגן לא ניתן באופן מיידי, אלא רק כעבור חודש וחצי מביקורת המפקחת. “ככל שהייתה סכנה ממשית ומיידית לפעוטות, הרי שהמשיבים היו בוודאי פועלים לסגירת הפעוטון עוד בחודש אפריל, מועד ההמלצה”, טוענת עו”ד רווח, “מדובר בהתנהלות לא תקינה בעליל של גוף מינהלי, תוך שימוש בסמכות דרקונית ובלתי סבירה, של הוצאת צו מנהלי לסגירת עסק, ותוך פגיעה אנושה בחופש העיסוק”.

עוד טענה עו”ד רווח, כי בהוצאת הצו, פעלו המשיבים בחוסר סבירות קיצונית, ללא הפעלת שיקול דעת, תוך פגיעה קשה ולא מידתית בעותרת ובפעוטות, שנותרו ללא מסגרת חינוכית. “סגירת הפעוטון כחודש וחצי לפני סיום שנת הלימודים הותירה את צוות הפעוטון, שעבר הכשרה כדין, ללא עבודה, וכך נגרמו, הן לבעלת הפעוטון והן לצוות, נזקים כלכליים כבדים”.

גם למגפת הקורונה והשלכותיה הקשות על עסקים, התייחסה עו”ד רווח בטענותיה: “ברור כי בימים אלו על המשיבים להפעיל שיקול דעת רחב יותר, ולנקוט משנה זהירות בטרם נקיטת פעולה קיצונית ומיידית של סגירת עסקים, קל וחומר על סגירתו של המעון של העותרת, שפעלה בהתאם להנחיות המשיבים”.

לאחרונה הגיעו הצדדים להסכם פשרה, לפיו בעלת הפעוטון תתקן חריגות קלות שנותרו במבנה, ולאחר מכן יורשה הפעוטון לשוב ולפעול.

השופט מנחם שח”ק מבית משפט השלום בבאר שבע העניק להסכם הפשרה תוקף של פסק דין.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות