מתכון: פטה כבד עם פיסטוקים על תפוחים מיובשים

יעל חן
|
כ"ד אב התשע"ד / 20.08.2014 16:53
שלושה ימים, שש ארוחות בשריות • המתכון מתאים מאד לצהרי חג ראש השנה: פטה כבד עם פיסטוקים, על מצע של תפוחים מיובשים • באדיבות השף מאיר רוזנברג, רימונים גלי כנרת טבריה

חומרים:

500 גרם כבד עוף נקי

200 גרם מחמאה פרווה

2 בצלים בינוניים

3 כפות ברנדי

מלח, פלפל

100 גרם פיסטוקים קצוצים

2 יח’ תפוחי עץ גרנד

50 גרם אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. חותכים את הבצל לפרוסות.

2. ממיסים את חצי כמות מהמחמאה במחבת מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב, לאחר מכן מוסיפים את הכבד והחצי הנוסף של המחמאה, ממשיכים לטגן עד שהכבד מוכן, מוסיפים את הברנדי, מלח ופלפל.

3. מקררים את המסה וטוחנים אותה במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק וללא גושים.

4. מרפדים תבנית איינגלייש קייק בניילון ניצמד,מניחים את הפיסטוקים בתחתית ומעל שמיים את הכבד.

5. מכניסים למקרר ללילה ולמחרת פורסים את הכבד.

6. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות (2 מ”מ), מפזרים עליהם אבקת סוכר ומכניסים לתנור ל20 דקות בחום של 120 מעלות

7. בהגשה מנחים את התפוחים על הצלחת ועליהם את הפטה.