מצווה לכבד את ראש השנה בסעודה נאה? אז ככה: פרגיות ביין ופטריות
שף ישראל קרויזר מציע מתכונים לסעודות חג ראש השנה • מנה עיקרית: פרגיות ביין ופטריות • זהו מתכון מיוחד ממש של פרגיות ביין ופטריות: הפרגיות מקבלות טעם עשיר ומיוחד - וצבע משכר
המצרכים:
6 יחידות סטייק פרגית
4-5 שיני שום חצויות
6 פטריות חתוכות לרבעים
מעט שמן זית
2.5 כוסות יין אדום יבש
2 ענפי טימין טרי
אופן ההכנה:
• לצרוב קלות במחבת עם שמן זית את הפרגיות – כמה שניות מכל צד, להניח בצד,
• לטגן את השום כמה שניות ולהשים בצד יחד עם הפרגיות,
• לטגן באותו שמן את הפטריות כמה דקות,
• להחזיר את הפרגיות והשום, להוסיף את היין והטימין,
• לכסות את המחבת בנייר כסף ולבשל כרבע שעה על אש גבוהה עד שהיין מצטמצם והופך לרוטב
• להפוך לפחות פעם אחת באמצע הבישול, כדי שהפרגיות יקבלו את הצבע הסגול עמוק מכל הצדדים
• להגיש עם פירה
תגובות
אין תגובות