מתכוננים לחגים: מתכון מנצח של פשטידת כרישה לסימני ראש השנה

המתכון הזה מתאים לא רק לסימני ראש השנה, כי אם גם כתוספת לארוחות החג • מתוך הספר 'געהאקטע לעבער' - מתכונים מובחרים מהמטבח היהודי האשכנזי של פנינה מילוא
יעל חן
כ"ח אלול התשפ"ג / 14.09.2023 20:10

פשטידה זו נוצרה על מנת להפחית את הקלוריות שיש בלביבות הכרישה בעקבות הטיגון. “פשטות הכנתה, הטעם העדין האהוב על מבוגרים וילדים הפך פשטידה זו לאחד המאכלים המועלים תדיר על שולחננו”, כותבת המחברת פנינה בספרה.

ואכן, למרות שהכרישה איננו ירק שהוכר במטבח האשכנזי, הוא חדר והפך לאחד הירקות המשמש בסיס להרבה מתכונים.

מרכיבים:

· שלוש כרישות גדולות )החלק הלבן בלבד( וחתוכות לפרוסות ומבושלות.
· חמישה תפוחי אדמה קלופים ומבושלים
· בצל מקולף וקצוץ
· 3 כפות שמן
· 3 כפות קמח תופח או פירורי לחם ולפסח ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה
· 4 ביצים
· מלח
· פלפל
· שומשום או תערובת זרעים.

אופן ההכנה:

• מבשלים במי מלח שלוש כרישות (החלק הלבן בלבד) – הפרוסות לחצי ס”מ כל אחת יחד עם חמישה תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות עד שיתרככו.

• לאחר הריכוך יש לסנן ולסחוט את הכרישה ותפוחי האדמה מהמים למעוך במזלג.

• יש לטגן את הבצל הפרוס לפרוסות דקות, ב-3 כפות שמן עד שיזהיב. להוסיף את הבצל המטוגן לקערה בהם נמצאים פרוסות הכרישה ומחית תפוחי האדמה, להוסיף כפית מלח אחת, פלפל שחור, 3 כפות קמח ו-4 ביצים.

צילום: באדיבות ‘געהאקטע לעבער’ מתכונים מובחרים מהמטבח היהודי האשכנזי

• לבחוש הכל לתערובת אחידה להכניס לתבנית פיירקס משומנת לתנור ב-181 מעלות עד שישחים, לאחר הקירור ניתן לפרוס את הפשטידה לרבועים יפים. יש לחמם בטרם ההגשה.

• במידה וחותכים את הפשטידה כשהיא חמה, היא לא נחתכת בצורה יפה. (מומלץ אפילו לאחר קירור במקרר).

• לפני האפייה ניתן לבזוק על הפשטידה שומשום או תערובת זרעים.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות