פאי רועים משגע לארוחת חג: שכבות של תבשיל בשר עם פירה
מצרכים:
לחלק הבשרי –
1 ק”ג בשר בקר/ סטייק
30 מ”ל שמן זית
50 גר’ כרישה
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 שיני שום קצוצות
2 מקלות סלרי קצוצים
15 גר’ עגבניות מרוסקות
6 עגבניות מיובשות, קצוצות
500 מ”ל ציר (בקר או עוף)
4 ענפי תימין
3 עלי דפנה
לציפוי –
מלח, פלפל ועשבי תיבול ציפוי
3 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות
חצי ראש כרובית קטנה
חצי סלרי בינוני
300 מ”ל חלב שקדים מן הצומח
15 מ”ל שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה:
• מטגנים את הבשר הטחון במחבת נון-סטיק למשך 5 דקות עד להשחמה ומנמיכים את האש.
• במחבת נוספת, מחממים כף שמן זית
• מוספים את הבצל, גזר, סלרי וכרישה ומטגנים על חום בינוני/נמוך עד לריכוך, בערך 4 דקות
• מעבירים את הבשר למחבת הירקות
• מוסיפים שום, עגבניות מרוסקות, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול. מטגנים עוד 3 דקות
• מוסיפים את הציר ומבשלים על חום בינוני, ללא מכסה, למשך 25 דקות
• שמים את תפוחי האדמה, הכרובית והסלרי בסיר. מבשלים על חום בינוני למשך 10-12 דקות
• מסננים ושמים את הירקות המבושלים במעבד מזון; מעבדים עד למחית חלקה
• שופכים את הבשר לכלי קדירה, מיישרים ומוזגים מעל את הפירה
• מברישים עם מעט שמן זית ואופים בתנור על חום 180 מעלות כ- 25 דקות
– –
המתכון באדיבות beko – מותג מכשירי החשמל לבית
תגובות
אין תגובות