המשרד להגנת הסביבה קונס 9 חברות משקאות קלים ב-48 מיליון שקל

חרדים 10
|
ד' אלול התשפ"א / 12.08.2021 20:20
המשרד להגנת הסביבה העביר דרישות תשלום בהיקף של 48 מיליון שקל ל-9 חברות משקאות קלים, בגין אי-עמידה ביעדים מכוח חוק הפיקדון • המשרד העביר גם דרישות תשלום לארבע חברות נוספות, בהיקף 1.5 מיליון שקל, בגין אי-עמידה ביעדי האיסוף של מכלי משקה קטנים

המשרד להגנת הסביבה שלח דרישות תשלום בסך מצטבר של 48 מיליון שקל לתשע חברות משקאות קלים, בגין אי-עמידה ביעדי האיסוף וביעדי המיחזור עבור מכלי המשקה הגדולים.

איפה ניתן למצוא מידע מדויק על השקעות? בוא, שאל את המנכ”ל     

איפה תרצו לטייל? ריכזנו עבורכם הצעות שוות לנופש רק בישראל

בנוסף, המשרד שלח דרישות תשלום לארבע חברות נוספות בסך מצטבר של 1.5 מיליון שקל, בגין אי עמידה ביעדי האיסוף של מכלי משקה קטנים אשר יש לשלם עליהם פיקדון, בהתבסס על ביקורת חשבונאית שנערכה על ידו.

הרקע למהלך: בשנת 2018 הטיל הממונה על חוק הפיקדון במשרד להגנת הסביבה עיצומים כספיים על יצרנים ויבואנים של מכלי משקה גדולים, לאחר שמצא כי לא עמדו ביעדי האיסוף והמיחזור הקבועים בחוק לשנת 2016.

בפסק הדין שניתן בערעור שהגישו החברות נקבע, כי החלטת הממונה על חוק הפיקדון ניתנה לאחר בחינה מקיפה של כלל טענות היצרנים והיבואנים ולאחר מתן הנמקה מפורטת, כי גישתו של הממונה על חוק הפיקדון לטענות היצרנים והיבואנים ראויה להערכה, וכי אין מקום להתערבות בית המשפט בהחלטה.

לאחר קבלת פסק הדין נשלחו דרישות התשלום בהיקף של 48 מיליון שקל לתשע החברות בגין אי-עמידה ביעדי חוק הפיקדון (מכלי משקה גדולים): החברה המרכזית למשקאות, IBBL, טמפו, יפאורה תבורי, מי עדן, יקבי חברון, שופרסל, גוטגולד, אקו-אלפא.

בהמשך לביקורת שערך המשרד בנושא מכלי המשקה הקטנים, העביר המשרד דרישת תשלום בהיקף מצטבר של 1.5 מיליון שקל לארבע החברות: אדיר סחר, אלטרנטיבה סחר, צרפת ישראל וניצן מוצרי מזון.

בית המשפט קבע, כי הממונה על חוק הפיקדון מטעם המשרד להגנת הסביבה רשאי ואף נדרש לבצע בקרה משמעותית על דיווחי היצרנים והיבואנים, ורשאי לדחות דיווחים שאינם מבוססים על אסמכתאות מהימנות, כולל תעודות שקילה, או לדחות דיווחים על יסוד התקשרויות מלאכותיות בדיעבד.

המשרד להגנת הסביבה מדגיש את האחריות המורחבת הישירה, המוטלת על היצרנים והיבואנים בחוק.

בין היתר, מוטל על החברות להטיל פיקדון ולגבות אותו, לסמן את מכלי משקה, אסור להן למכור מכלי משקה לא מסומנים כחוק, חובה עליהן לנהל רישום מלא ומפורט של המידע והדיווח, חובה על החברות לעמוד ביעדי איסוף מכלי משקה ריקים ולפעול למיחזורם.

רוצה לבדוק באופן עצמאי את רמת הסיכון של משפחתך והקרובים לך?

שלישי כבר קיבלת? אם הגעת כבר לגיל 60 מגיע לך לקבל כעת תגבור

על היצרנים והיבואנים לנקוט את כל האמצעים העומדים לרשותם כדי למלא את חובותיהם.

תמר זנדברג, השרה להגנת הסביבה: “על היצרנים והיבואנים של מכלי המשקה לשאת באחריות המלאה לאיסופם, להעברתם למיחזור ולהחזרת דמי הפיקדון לציבור על-פי חוק. המשרד להגנת הסביבה פועל למען רווחת הציבור ושמירה על הסביבה, ולכן לא יאפשר לחברות לפעול בניגוד לחוק. נוודא שבכל פעם שלא יעמדו ביעדים הן ייקנסו. ההחלטה להחיל את מנגנון הפיקדון על מכלי המשקה הגדולים היא מוצדקת ונכונה, ואני קוראת ליצרנים וליבואנים של מכלי המשקה להתכונן לקראת החלתו ב-1 בדצמבר”.