אוורירית, עשירה בטעמים, רכה: מתכון לעוגת דבש ללא גלוטן

יעל חן
|
ג' אלול התשפ"א / 11.08.2021 14:02
הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד, חושף מתכון להכנת עוגת דבש בבית – ללא גלוטן, המתאימה להגשה בראש השנה וחגי תשרי • העוגה מתאימה גם לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק • היא אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, נימוחה בפה, ומתאימה כקינוח לכל ארוחה 
מרכיבים:

100 סוכר חום דמררה

100 סוכר לבן

300 דבש

120 ביצים

200 שמן

350 קמח לעוגות ללג (ממליץ על קמח תמי)

7 גרם אבקת אפיה

2 גרם סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1 כפית קנמון

1/4 כפית ציפורן

200 מל׳ תה כהה

איפה ניתן למצוא מידע מדויק על השקעות? בוא, שאל את המנכ”ל     

איפה תרצו לטייל? ריכזנו עבורכם הצעות שוות לנופש רק בישראל

אופן הכנה:

מחממים תנור ל165 מעלות.

מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.

מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.

מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.

בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.

לאפות כ-35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

רוצה לבדוק באופן עצמאי את רמת הסיכון של משפחתך והקרובים לך?

שלישי כבר קיבלת? אם הגעת כבר לגיל 60 מגיע לך לקבל כעת תגבור