מרכיבים:
100 סוכר חום דמררה
100 סוכר לבן
300 דבש
120 ביצים
200 שמן
350 קמח לעוגות ללג (ממליץ על קמח תמי)
7 גרם אבקת אפיה
2 גרם סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1 כפית קנמון
1/4 כפית ציפורן
200 מל׳ תה כהה
איפה ניתן למצוא מידע מדויק על השקעות? בוא, שאל את המנכ”ל
איפה תרצו לטייל? ריכזנו עבורכם הצעות שוות לנופש רק בישראל
אופן הכנה:
מחממים תנור ל165 מעלות.
מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.
מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.
לאפות כ-35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.