קייצי ובריא: פנקוטה וניל ברוטב פטל מועשרת בחלבון ובסיבים תזונתיים

יעל חן
|
י"א אב התשפ"א / 20.07.2021 12:31
חברת הרבלייף מציעה לימי הקיץ החמים: קינוח מפתיע ומקורי • גם טעים וגם בעל ערכים תזונתיים – מועשר בחלבון ובסיבים • רק 137 קלוריות למנה
פנקוטה וניל ורוטב פטל / 4 מנות

רכיבים:

לפנקוטה:

2 כפיות (7 גרם) ג’לטין
2 כפות (30 מ״ל) מים
500 מ”ל חלב דל שומן/ קוקוס/ סויה/ משקה/ שיבולת שועל
4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל

לרוטב פטל:

150 גרם פטל טרי או קפוא
2 כפות מדידה אבקת סיבים תזונתיים
½ לימון, סחוט טרי
מגוון תותים ופירות יער, לקישוט.

אופן הכנה

1. להכנת הפנקוטה: מניחים את הג׳לטין והמים בקערה ומניחים בצד 5 דקות, עד שהג׳לטין נמס.

2. מניחים את החלב ופורמולה 1 בטעם וניל בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב לסירוגין.

3. מוסיפים 3-4 כפות של תערובת החלב לג׳לטין, מערבבים לתערובת חלקה ומחזירים לסיר. מערבבים היטב.

4. יוצקים את הבלילה לכלי הגשה אישיים, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתייצב במקרר למשך הלילה.