נתונים דרמטיים: התעסוקה במשרות מקצועות ההייטק כבר הפכה לשם נרדף למשכורות גבוהות ביחס לממוצע השכר בשאר המשרות במשק.
אך גם בתוך הענף, קיימת הבחנה משמעותית בשכר בין העובדים בתחומים שונים ובין בוגרים ממוסדות לימוד שונים, ובין בוגרים מאוכלוסיות שונות.
בימים האחרונים השיקו בזרוע העבודה של משרד העבודה והרווחה את אתר AVODATA שמרכז מידע רב על תעסוקה שכר ולימודים. הנתונים בפרוייקט כוללים אינפורמציה על שכר לפי מקצועות, תחומי לימוד, הכשרות מקצועיות ומוסדות לימוד.
בהשוואת שכר בין המוסדות האקדמיים שמלמדים תואר במדעי המחשב, עולה כי בוגרי הטכניון (כעבור 5 שנים מסיום הלימודים) מרוויחים בממוצע 37,100 שקלים לחודש, בוגרי אוניברסיטת תל אביב משתכרים בממוצע 36,600 שקלים לחודש, ובוגרי האוניברסיטה הפתוחה משתכרים 35,700 שקלים לחודש בממוצע.
>>> לתואר יוקרתי באוניברסיטה הפתוחה עם מלגות – לחצו כאן
ממוצע השכר של בוגרי שאר האוניברסיטאות והמכללות נמוך בהרבה ממוצע השכר של שלושת המוסדות המובילים את טבלת השכר.
כך למשל בוגרי הבינתחומי בהרצליה שנחשבת למכללה היוקרתית משתכרים 29,900 שקלים בממוצע לחודש, לאחר 5 שנים מסיום הלימודים.
הנתונים חושפים גם את התפלגות התעסוקה בקרב בוגרי תואר ראשון במדעי המחשב: כמעט 90% מבעלי תואר ראשון במדעי המחשב נקלטו בתעסוקה בתחום. 67% מהבוגרים מועסקים בתכנות מחשבים, ייעוץ בתחום המחשבים ושירותים נלווים אחרים, 8% במחקר מדעי ופיתוח ועוד 5% בייצור מחשבים, מכשור אלקטרוני ואופטי.
בבחינה של מוסדות הלימוד למדעי המחשב הנפוצים בקרב סטודנטים חרדים, עולה כי פערי השכר בין הבוגרים אף גדל. בעוד בוגרי האוניברסיטה הפתוחה במדעי המחשב מרוויחים בממוצע שכר של כמעט 36,000 שקלים, בוגרי האוניברסיטה העברית בירושלים משתכרים 33,100 שקלים לחודש בממוצע.
>>> להרשמה ללימודים ללא תנאי סף וללא מכינה – לחצו כאן
בוגרי מכללת הדסה, המפעילה את קמפוס שטראוס, משתכרים בממוצע 23,800 שקלים לחודש.