בריא וללא טיגון בשמן: מתכון לכדורי פלאפל אפויים עם טחינה

יוני גרין
9 ביוני 2021    אין תגובות
צילום: 
Can Cömert

למרות שישראל אינה ארץ מולדתו של הפלאפל והוא הומצא במצריים העתיקה בגרסת פול, אי אפשר להתעלם מהעובדה שקציצת החומוס שמטוגנת בשמן עמוק - היא אחד נכסי האוכל החזקים בישראל, אם לא החזקה ביותר.

לכבוד יום הפלאפל הבינלאומי, Beko מותג מכשירי החשמל לבית, חולק איתכם מתכון בריא ללא טיגון של פלאפל אפוי עם טחינה.

מצרכים:

400 גר' חומוס מושרה

80 גר' בצל

1 שן שום

20 גר' פטרוזיליה

1 כפית מיץ לימון

3 גר' כמון טחון

3 גר' כוסברה יבשה טחונה

3 גר' אבקת בצל

20 גר' קמח רב תכליתי

35 גר' קמח חיטה מלאה

מעט שמן זית

אופן הכנה:

- מחממים תנור ל-200 מעלות

- שוטפים ומסננים את החומוס, שמים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד למרקם גס

- מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון ותבלינים

- מפעילים את התערובת במעבד המזון עד שהיא טחונה היטב

- יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוזי מלך

- מעבירים את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה

- אופים למשך 20-25 דקות

- מגישים לצד רוטב טחינה

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram