מתכון טבעי וקל להכנה לשולחן חג השבועות: כרובית ברוטב קשיו

הכרובית היא ירק העונה ומתאימה לשולחן החג • שרונה רומנו לזר, מנכ"לית חברת אורגניקזון, המשווקת בין היתר גם נייר אפייה אקולוגי, מעניקה מתכון טבעוני, טעים, קל להכנה ומקשט כל שולחן חג - כרובית ברוטב קשיו
יעל חן
ה' סיון התשפ"א / 16.05.2021 10:14

מצרכים:

מה הסיכוי שלכם לזכות בדופלקס? ולמה החלום שלכם קרוב מתמיד?

מה מברכים על שוקולד לבן עם שברי עוגיות? ומה על חטיף טעמי?

כרובית חלוטה – 30 דקות במים רותחים
פירורי לחם מוזהבים לא מתובלים
מלח גס
שמן זית

לרוטב:

150 גרם קשיו
כפית מלח
כוס חלב אורז ללא סוכר
שן שום
2-3 כפות חרדל דיזון גרגירים באיכות מעולה
שתי כפות שמן זית

– את כל המצרכים להכניס לנינג’ה/בלנדר עד שנהפך לרוטב סמיך אבל לא מדי.

אופן ההכנה:

על נייר אפייה אקולוגי לפזר מלח גס ומעט שמן זית,

מניחים את הכרובית החלוטה, מורחים את רוטב הקשיו על כל הכרובית, ומפזרים מעל פירורי לחם.

מכניסים לתנור לארבעים דקות על 180 מעלות כשהכרובית מכוסה בנייר אלומיניום ממוחזר.

מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור לעוד רבע שעה על 200-220 מעלות שיהפוך לקריספי ומוציאים.

אפשר להכין כמות כפולה של רוטב כדי להגיש כמתבל לצד הכרובית.

למי שלא חובב חרדל, ניתן להחליף בכל תבלין אהוב בנדיבות קארי/ אורגנו/ טימין/ כמון.

הדפס כתבה

תגובות

הוסף תגובה חדשה
אין תגובות