הצצה ראשונה: מיצג תת-קרקעי חדש יושק מתחת לכותל המערבי
חדש בכותל המערבי: לאחר שנתיים של עבודות טכנולוגיות, תוכן ופיזיות, ולרגל יום ירושלים תשפ”א – הקרן למורשת הכותל המערבי תשיק באופן רשמי ב-9 במאי, ערב יום ירושלים, את מרכז ‘שרשרת הדורות’ – מיצג מרגש ומיוחד בסמוך לרחבת הכותל המערבי.
העבודה על המרכז כללה יצירת תוכן איכותי, שילוב אמצעים טכנולוגיים מתקדמים וייחודיים והקמת חללי ביקור במטרה להפוך את הביקור במיצג לחוויה אישית בלתי נשכחת.
המרכז מייצר חוויה תת-קרקעית ייחודית בסמוך לכותל המערבי המחולקת לשישה חללים מרכזיים, הכוללים מסע מרגש ומחבר באמצעות טכנולוגיה ייחודית ומתקדמת המוצגת על ידי הזמר והיוצר אביתר בנאי עם עיבודים מוזיקליים של אסף אמדורסקי.
יותר מ-12 מיליון מבקרים מישראל ומרחבי העולם מגיעים מדי שנה לכותל המערבי ולאתרי התיירות הסמוכים לו. השנה בצל הקורונה עיקר פעילות הכותל ואתרי מנהרות הכותל התקיימו מרחוק, ובזמן זה עמלו בקרן למורשת הכותל המערבי על שדרוג רחבת הכותל, האתרים והשירותים למבקרים.
מהקרן למורשת הכותל המערבי נמסר: “אנו נרגשים לפתוח את אתרי מנהרות הכותל לציבור הרחב ושמחים על הביקוש הגדול, לאחר שנה שבה ההמונים התחברו בעיקר מרחוק. אנו גאים להשיק את מרכז שרשרת הדורות החדש ומזמינים את הציבור לקחת חלק במסע של העם היהודי לאורך הדורות עד היום ממש ולחוות את החוויה המרגשת העוברת ממשפחה למשפחה ומדור לדור- במקום המשמעותי ביותר לעם היהודי.
“הקרן השקיעה מאמצים רבים במטרה לייצר תוכן איכותי המחבר כל מבקר באשר הוא אל מורשת הכותל ואל שרשרת הדורות של העם היהודי. לאורך השנים פיתחה הקרן תכניות ואתרי תיירות שונים ומיוחדים, המעניקים למבקרים חוויה חושית, מעצימה וחיבור רגשי יוצא דופן.
“המוטיבים המרכזיים המלווים את המרכז והחוויה הם: אמונה, אחריות, תקווה וזיכרון – אשר ליוו את העם היהודי לאורך ההיסטוריה ושמרו אותו בתהפוכות גורלו. בחדר הראשון נפגוש את אברהם אבינו אב האומה אשר העניק לנו את האמונה, את האחריות העניקו לנו בני ישראל אשר הפכו ל’עם’ בארץ ישראל, בחדר החורבן נפגוש את התקווה, בחדר הכיסופים את הזיכרון ואת השואה. לסיכום החוויה והחיבור האישי לסיפור, עמודי יצירת הזכוכית, שליוו אותנו לאורך החוויה יהפכו לעמודי האמונה, האחריות התקווה והזיכרון וביניהם יוקרנו תמונות המבקרים, שצולמו בכניסה כחוליה הבאה בשרשרת הדורות היהודית”.
המיצג מונגש וקיים בשלב זה בשפה העברית בלבד ובעתיד ייפתח גם בשפה האנגלית.
תגובות
אין תגובות