לשכת שר הביטחון בני גנץ הודיעה הערב (ראשון) כי לא תסכים לקיים מחר ישיבת ממשלה, זאת “לאור סירוב גוש הליכוד ונתניהו לאשר בישיבת הממשלה מינוי קבע של שר משפטים, מה שיביא לפגיעה בשלטון החוק ובדמוקרטיה”.
בליכוד הגיבו על ההודעה: “שערורייה שלא תיאמן: בשביל מינויים וג׳ובים גנץ מונע את חתימת החוזים למיליוני חיסונים שנדרשים לאזרחי ישראל לקראת החיסון הבא. אם הממשלה לא תאשר מיידית את החוזים שהשיג ראש הממשלה נתניהו, חברות החיסונים עלולות לבטל אותם ולהעבירם למדינות אחרות”.
בליכוד הוסיפו: “בני גנץ פועל בחוסר אחריות שמסכן את שלומם ובריאותם של כל אזרחי ישראל. גנץ לפני הכל”.
מינוי הקבע של גנץ כשר משפטים צפוי לפקוע ביום חמישי הקרוב. אם עד אז לא יאושר מינוי שר משפטים, מי שישמש כשר משפטים בפועל הוא מנכ”ל משרד המשפטים שימי בראון.
שר הבריאות יולי אדלשטיין פרסם פוסט בעקבות ביטול הישיבה בו כתב: “אזרחי ישראל – אלו הנושאים שביקשתי מהממשלה לאשר מחר ובעקבות חוסר האחריות המשווע של השר גנץ הם לא יעלו להצבעה. הדבר יביא לנזק עצום כפי שאפרט לכם כאן:
1. אובדן היכולת לרכוש חיסונים רבים נוספים כדי להיות מוכנים להמשך המאבק בקורונה לחודשים הקרובים, אם נצטרך לתת מנות נוספות.
2. עצירת התשלום למעבדות השונות, עצירת רכש של ראגנטים, עצירת תשלום לספקי דיגום שונים. בלי זה – אין יכולת לבצע בדיקות. אם אין בדיקות – אין שליטה על הקורונה”.
3. מניעת תשלום למפקדת אלון של פיקוד העורף, האחראית על קיום החקירות האפדימיולוגיות. אם יש זמן שהחקירות אפקטיביות – זה עכשיו, כשהתחלואה יחסית נמוכה.
4. מניעת תקציב להמשך העבודה של “מגן ישראל” והמשל”ט – הגוף שמנהל למעשה את המאבק בקורונה. הקמתי את הגוף הזה כדי שהמאבק בקורונה יהיה אפקטיבי. בלעדיו המאבק בקורונה יירד 10 מדרגות באיכות.
5. מניעת תשלום עבור אחסון החיסונים.
6. עצירת תקציב ייעודי לקופות החולים ובתי החולים לטובת טיפול נפשי בעקבות נזקי הקורונה.
7. מניעת שיפוי לקופות ולבתי החולים על הטיפול בחולי הקורונה.
זאת המציאות. על זה גנץ עושה שרירים. אחרי ההצלחה הכבירה של החיסונים והטיפול בקורונה, אחרי שהמשק חוזר למסלולו, גנץ יחזיר אותנו חודשים אחורה. אפילו לא חשובה הסיבה. הבריאות של כולנו היא לא צד במאבק פוליטי”.
ההודעה של בני גנץ יצאה שעה קלה לאחר פגישתו עם יו”ר יש עתיד, ח”כ יאיר לפיד. השניים נועדו לאחר נתק שנמשך מאז הבחירות במרץ 2020.
על פי ההודעה המשותפת שפרסמו, “השניים שוחחו על הדרכים להקמת הממשלה ולהחלפתו של נתניהו”.
גנץ פנה שלשום ללשכת ראש הממשלה ודרש להעלות את מינוי שר המשפטים בישיבת הממשלה שהייתה מתוכננת להתקיים מחר. גנץ אמר: “לאי מינוי שר משפטים קבוע יהיו השלכות גם על ניהול ממשלת המעבר. אפעל בכל האמצעים כדי למנוע מנתניהו שנגוע בשיקולים זרים לפגוע באזרחי ישראל”.
מעט אחרי פנייתו של גנץ, קרא היועץ המשפטי לממשלה, ד”ר אביחי מנדלבליט לנתניהו ולגנץ לאייש תפקידי שרים המאוישים כיום על בסיס ממלאי מקום במשרות קבע. זאת על רקע התפטרותם של שרים לפני הבחירות.