מבחיל: שוטרת זייפה צוואה של אישה ערירית וגנבה את הירושה

חיים טוויל
|
י"ח אדר התשפ"א / 02.03.2021 15:49
מירה כרסנטי, שוטרת ממחוז חיפה, הורשעה בזיוף צוואת קשישה ערירית, יחד עם אחיה – והשתלטות על ירושתה • “ניצלה את גישתה למערכת המחשוב של משטרת ישראל”

בית משפט השלום בחיפה קיבל הבוקר (שלישי) את עמדת המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה – והרשיע את השוטרת לשעבר מירה כרסנטי ואת אחיה, ד”ר דניאל כרסנטי, בין היתר בביצוע עבירות זיוף ומרמה כלפי קשישה ערירית.

הנאשמת, שעבדה בתביעות התעבורה המשטרתית בחיפה, ניצלה את גישתה למערכת המחשוב של משטרת ישראל, איתרה פרטים של אישה שנפטרה, בדקה שאין לה קרובי משפחה מדרגה ראשונה שעשויים לתבוע את ירושתה, פעלה יחד עם אחיה לזיוף צוואה – וקבלה במרמה של כספי הקשישה ודירתה.

על פי הכרעת הדין, הנאשמת הגישה לרשם לענייני ירושה בחיפה בקשה לצו קיום צוואה, שכאמור זייפה יחד עם אחיה, לפיה המנוחה מודיעה על רצונה להוריש לנאשמים את כל רכושה, הכולל דירת מגורים, תכולתה, וכל הכספים המצויים בחשבונות הבנק שלה, בביטוחי מנהלים, קופות גמל, ביטוחי חיים, קרנות השתלמות וקרנות פנסיה.

הנאשמת הציגה מצג כוזב כי המנוחה היא חברה טובה של אמה ע”ה, וכי הנאשמים טיפלו במנוחה לאורך השנים ועל כן מעוניינת המנוחה להוריש להם את רכושה.

בעקבות צו קיום הצוואה, העבירו הנאשמים את דירת המנוחה על שמם בטאבו וכן פנו לבנק בו נוהל חשבונה של המנוחה וביקשו כי הכספים המופקדים בחשבון יועברו לרשותם.

במקרה אחר, עשתה הנאשמת שימוש פרטי במערכת המחשוב המשטרתית על מנת לאתר בעלים של הרכב שטענה כי פגע ברכבה הפרטי ובשיחה עם קרוב משפחתו הזדהתה כתובעת בתביעות תעבורה.

עוד עולה מהכרעת הדין, כי הנאשם סייע לנאשמת להתקבל לעבודה כמרצה במכללה, זאת על סמך קורות חיים ופרטים כוזבים.

בנוסף, לאחר תחילת עבודתה במכללה, על סמך המסמכים הכוזבים שהציג הנאשם, הצהירה הנאשמת בכזב למס הכנסה כי פרט להכנסתה מהמכללה, אין לה הכנסות אחרות, זאת על אף שבאותה עת שירתה במשטרת ישראל, תמורת משכורת.

הנאשמת הורשעה בכל המיוחס לה בשלושת האישומים והנאשם הורשע בכל המיוחס לו בשני האישומים, למעט בסיוע לפגיעה בפרטיות, עבירה ממנה זוכה.

השופט ד”ר זאיד פלאח מבית המשפט השלום בחיפה קבע: “מצופה משוטר, הממלא תפקידו מכוח הדין, שלא לחרוג מסמכויותיו, במיוחד כשמדובר בסמכויות רחבות ובעלות משמעות מבחינת השפעתן ותוצאותיהן על הציבור. המערכת נותנת בשוטר אמון רב, מתוך אמונה שהוא לא ינצל את מעמדו ותפקידו לרעה, ומעשיה של הנאשמת מהווים פגיעה חמורה ומשמעותית באמון זה”.

עו”ד רונן יצחק, המחלקה לחקירות שוטרים: “יש בהכרעת הדין שניתנה היום, גם אם לאחר מות המנוחה, משום עשיית צדק עם המנוחה ועם עיזבונה, וכמובן תיקון עבור הציבור בכללותו בשים לב לערכים החברתיים המוגנים שנפגעו ובראשם האיסור על זיוף ומרמה והציווי ‘לא תעשוק רעך ולא תגזול’. מדובר במעשה מרמה מתוחכם של זיוף צוואה של קשישה ערירית, אשר הניב לנאשמים דירה וסכום כסף נכבד ביותר. הנאשמים לא לקחו בחשבון, שלמרות המעשה המתוחכם, שהצליח להונות אף את רשם הירושות, חקירה נחושה ומקצועית של מח”ש, תחשוף את מעשיהם ולא רק בנוגע לזיוף הצוואה אלא אף בשני אישומים נוספים, באירועים אחרים”.